Lesz tévévita, miközben Orbán otthon Lévai Anikót gyalulja le

  • narancs.hu
  • 2014. március 27.

Hírnarancs

A miniszterelnök reménytelenül egoista, Mesterházyval Schiffer vitázik majd, a Jobbik brutális, az MSZP pedig menthetetlen. Holnap jön a 4-es metró. Ez történt csütörtökön.

Orbán Viktor még tegnap vallotta meg a köztévének becézett pártcsatornán, hogy miért is nem fog ő vitázni senkivel ebben a kampányban (sem): „Úgy látom, hogy valójában nem is vitázni akarnak velem, hanem támadni akarnak engem, leginkább ócsárolni. Ehhez én nem kellek, ezt nélkülem is megtehetik.” Szegény miniszterelnök! Támadni akarja őt az ellenzék, ezt pedig nem bírja elviselni – most csodálkozunk? A bulvársajtóba a családját újra biodíszletnek használó államfőről például azt mondja a felesége, hogy még neki sem hagyja, hogy legyőzze. „Ha együtt futnak, Viktor végig úgy tesz, mintha megfulladna, aztán a végén sprintelni kezd, és lehagyja Lévai Anikót. A miniszterelnök már felnőtt fejjel tanult meg síelni, és amikor egy síversenyen felesége futott be elsőnek, és ő csak második lett, mire az eredményhirdetés következett, elintézte, hogy külön férfi és női kategória legyen” – írja a hvg.hu. Igen, ez a piti, kisstílű frusztráció ma Magyarország miniszterelnöke, és jó eséllyel az lesz még négy évig. Csodálkozunk, hogy senkivel se áll ki vitázni, ha a feleségét sem bírja elviselni győztesként?

Lesz viszont Mesterházy–Schiffer-csörte az ATV-n a választás előtti este, aminek pártállástól függetlenül csak örülni lehet. Annak meg végképp, hogy az előtte lévő napokon lesz gazdaság-, oktatás-, szociálpolitikai, illetve külügyi vita. Az ATV a másik szervező Népszabadsággal együtt úgy tesz, mintha egy normális országban élnének. És nem egy olyanban, ahol a miniszterelnök féltékeny a feleségére. (Ja, Orbán nem parkolhat király módjára az Astorián. Ezt meg mi írtuk meg ma elsőként.)

Méri a Tárki, hogy a Jobbik behozta a baloldalt. Azt is mondják, hogy a baloldali összefogást leszámítva mindenkinek jó lehet az alacsony részvétel.

Nem is csodálkozhatunk, hogy ennyire a béka segge alatt van a baloldal, elég meghallgatni a pártpénztárnokuk kiszivárgott beszédét. Mi van benne? Legyünk olyanok, mint a Fidesz, és akkor minden jó lesz! Akinek van erre még türelme, az hallgassa meg Velez Árpádot, egy végtelenül reménytelen párt puklaciját.

Welsz Tamásról meg azt írták, hogy az őszödi beszéd hangmérnöke volt, de kiderült, hogy valószínűleg ez nem igaz.

Megint borítani próbál egy NAV-os. Horváth András után Vancsura István állt a nyilvánosság elé ma egy sajtótájékoztatón. Itt azt mondta: Ha a bűnszervezeteket kiiktatták volna, már ezermilliárd forintokkal több bevétele lett volna a költségvetésnek. „Nem tudom, hogy mi lesz elég, hogy végre lépjenek ebben az ügyben. Azóta, mióta kiálltam, 500 milliárd forintot nyúlt le a szervezett adócsaló hálózat. Minek kell még történnie, hogy tegyenek valamit? Öt hónapja hallgat a kormány az ügyben.”

És már csak egyet kell aludni, és holnap jön a 4-es metró! Addig is a legjobbakat!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?