Puszit a kincsekre!

  • narancs.hu
  • 2014. március 26.

Hírnarancs

Orbán kincset tapogat, a Fidesz Bayer Zsolt szekerét tolja, Putyin megfeszíti bicepszét, Kulka János puszit dob. Fülledt hírek szerdán.
Putyin és Steven Seagal

Putyin és Steven Seagal

 

Lehet, hogy eredetileg nem pont a kampány finisére időzítették (hát persze), mindenesetre tény, hogy ma Orbán Viktor diadalmasan bejelentette a Seuso-kincs hazavándorlását. Az 1970-es években megtalált, majd a világban szétszóródott kincset képező tizenöt darab, IV. századi ezüstedényből 7 került vissza hazánkba: ezeket szombattól három hónapon át a Parlamentben lehet megtekinteni. A hazahozatali biznisz 15 millió eurónkba fájt. Másfél évvel ezelőtt egyébként már szó volt róla, hogy egy műgyűjtő megveszi a kincset, és hazajuttatja nekünk, de ebből aztán semmi sem lett. Minderről és a kincs kalandos történetéről ebben a cikkben írtunk akkortájt.

Amúgy meg hatalmas breaking newsok szakadtak ma a hírfogyasztók fejére! Kiderült egyrészt, hogy a 100 százalékig Fidesz-szimpatizáns, civilnek eddig is csak vihogást elfojtva nevezett békemenetre egy szombathelyi Fidesz-irodában is szerveznek buszokat. Őrület. Mindeközben arra is fény derült, hogy a Bencsik András és Bayer Zsolt háta mögötti, polgárias vonulásra felszólító sms-eket szintén a Fidesz küldette szét – állítólag csak olyanoknak, akik ehhez előzetesen hozzájárultak, ám ez az Index cikke szerint h hazugság.

Jó hír viszont, hogy a Kúria után ma nyilvánosságra hozott döntésében az Alkotmánybíróság is amellett foglal állást, hogy kampányidőszakban igenis lehet plakátokat kenni a villanyoszlopokra.

Evezzünk könnyedebb vizekre! Közismert, hogy az oroszok kemények, mint a Judas Priest, de Putyin szerint sokkal keményebbek is lehetnének. Ennek érdekében Oroszországban ismét fel fog pörögni az úgynevezett szovjet fitnesz, amiben lesz harcművészet, úszás, síelés, gázcső átharapása foggal, félsziget-annektálás és más egyebek, de a legszebb az egészben, hogy az orosz oligarchák még mindig Steven „Téglafej” Seagalnál tartanak, úgyhogy ő lesz a mozgalom poszterarca. Pedig Putyin másik kedvenc színészfejedelmével, Gérard Depardieu-vel sokkal, de tényleg: sokkal viccesebb volna ez az egész.

Az elmaradhatatlan napi cukiságadagért pedig mindenki kattintson azonnal ide, hogy megnézhesse a Katona József Színház művészeivel készített 90 animált gifet. Ónodi Eszter bóknak örül, Kulka János puszit dob, Nagy Ervin ideges: meg kell őket zabálni.

Figyelmébe ajánljuk