Robban az atom Hegyalján

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 26.

Hírnarancs

Kvízmester indul a XII. kerületben, neten a magyar bűnözés térképe, a kormány keményen beszól a Washington Postnak, a Rezešová-per újabb szakértőt kapott, megint nyert a Breaking Bad. Híreink.

Vágó Istvánt indítja a Demokratikus Koalíció a XII. kerületben, de csak önkormányzati képviselőjelöltként, írja a hvg.hu. Az LMP a hvg.hu volt főszerkesztőjét, Hirschler Richárdot indítja a kerületben önkormányzati képviselőjelöltként a 6. választókerületben, a Demokratikus Koalíció egy tényleg országosan ismert médiást küld a ringbe, a Gyurcsánnyal jó pár éve szimpatizáló Vágó Istvánt. Igaz, köztük nagy vitára nem kerülhet sor, mert Vágó a 8. választókerület képviselőjelöltje lesz a Facebookra kirakott szórólap képe szerint.

false

A 2013 márciusa és 2014 februárja között elkövetett bűncselekmények területi megoszlását dolgozta fel interaktív térképeken az Otthontérkép blog. Az adatok forrása a Magyar Rendőrség hivatalos statisztikája. A 2012. január 1-jén mért lakosságszám és az ezer főre jutó bűnesetek száma alapján készült interaktív atlaszon nyomon követhetők, hogyan alakultak a különféle bűnesetek, a kocsifeltörés, a lopás, a lakásbetörés, a személyek ellen elkövetett bűncselekmények – mindezeket különféle színek illusztrálják a térképen.

false

Orbánék olvasói levélben válaszoltak a The Washington Postnak. „Ezek a szégyenletesen helytelen állítások méltatlanok a The Washington Posthoz” – reagált az amerikai lap korábbi cikkére egy kormányszóvivő. A Post Orbán illiberális demokráciáját szedte darabokra egy szerkesztőségi cikkben. Magyarország elkötelezett a pluralizmus és a szabadság mellett – ezzel a címmel közölt olvasói levelet a The Washington Post című amerikai lap. Kovács Zoltán, a kormány szóvivője levelében az újságban augusztus 17-én közölt szerkesztőségi állásfoglalásra reagált, azt hangsúlyozva, hogy a magyar kormányfő tusnádfürdői beszédében nem utasította el az alapvető európai értékeket, írja a hvg.hu. A Washington Post eredeti cikke erre.

false

 

Fotó: Soós Lajos/MTI

Hibákra bukkant a Rezešová-per új szakértője. Két hét múlva lesz a következő tárgyalás a négy ember életét követelő baleset okozásával vádolt szlovák milliomosnő, Eva Rezešová perében. A nyáron befejezte a munkát az új igazságügyi műszaki szakértő, aki lényegi kérdésben vitatkozik elődjei, köztük Melegh véleményével. Eredményei alapján aligha elképzelhető, hogy az áldozatok Fiatjának hirtelen sávváltása, és nem Rezešová miatt történt volna a baleset. (index.hu)

false

Papírforma és meglepetések sora jellemezte a 66. tévés Oscart. Míg a vígjátékoknál a Modern család megint hozta magát, a minisorozatok és tévéfilmek kategóriájának nagy esélyesei üres kézzel távoztak. A legjobb drámai férfi színész Bryan Cranston lett Matthew McConaughey előtt, aki így nem tudta ugyanabban az évben megnyerni az Oscart, az Aranyglóbuszt és az Emmyt. A legjobb sitcom zsinórban ötödjére a Modern család, a legjobb mini a Fargo, a legjobb dráma az idén búcsúzó Breaking Bad lett.

false

Figyelmébe ajánljuk