Orbán Lázárra bízta a Jobbik elleni harc irányítását

  • narancs.hu
  • 2015. április 16.

Hírnarancs

Lázár János a Jobbik elleni harcot vezeti, a gyurcsánybajnaizás már a kifutófiúk dolga, itt az új iwiw és a nyár! Versenyfilm és egy süllyedő hajó a maga menekülőivel. Csütörtök.

Hazudj Gyurcsánybajnait!

Az Európai Unió blokkolta a 700 milliárd forintos Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) támogatásának kifizetését. Tegnap még ott tartott a dolog, hogy egyik ügyeletes kis hazudozó, Csepreghy Nándor kiállt, s remegő szájjal belehaldoklotta a nyilvánosság arcába, hogy mindez – természetesen – a gaz Gyurcsánybajnai miatt történt. Csakhogy már elvergődött a magyar sajtóig az unió vonatkozó jelentése, s mit lát benne az ember? Hogy a kormány megint hazudott, de előtte csalt is egy kicsit, mert nem elég, hogy őmiattuk tartják vissza a lovettát, de ezt nem is akárhogy érték el: „23-szoros túlárazás, 220 millióért beszerezni kívánt mobilolló, milliós fizetések százezres munkáért” meg csupa ilyesmi. Ilyen a NER, ha egyszer dolgozik, de semmi vész, mert kiáll a Csepreghy, és azt mondja, Gyurcsánybajnai.

Járjon mindenki nyitott szemmel e napokban, hisz történelmet lát, Magyarország legnagyobb közbizalommal megválasztott kormánypártját épp most temeti maga alá a romlottsága és alkalmatlansága.

Lázár Jánosra szignálta ki Orbán a Jobbik elleni harcot

Hirtelen a Fidesz fújja a leghangosabban a baloldal korábbi nótáját, mely szerint: sej, de náci a Jobbik, jaj, de nagyon náci a Jobbik, csikóbőrös kisangyalom, rütty! A magyarországi nácizmus felszámolására indított fideszes roham vezérlő főhadnagya, Lázár János a holokauszt emléknapját tartotta a legalkalmasabb apropónak, hogy lenyomja a rábízott választási propagandaanyagot. Mindennek a mélységesen hamis voltán sem az nem változtat, hogy újabb választás a dolgok jelen állása szerint csak három év múlva esedékes, sem az, hogy a Jobbik történetesen tényleg egy neonáci párt, amit épp most igyekszik az elnöke szobatisztára subickolni. Íme egy gondolat a szorgalmas Lázártól: „szemernyi engedményt sem tehetünk azok utódainak, akik hetven éve a Duna-partra hurcolták honfitársainkat, illetve azoknak, akik ma beleköpnek a meggyilkoltak után maradt, örökre elárvult cipőkbe”.

Eddig vajon miért nem aggódtál ezen, szépfiú?

false

 

Fotó: Kovács Attila/MTI

Bencsik és Bayer után a „mérsékelt” Borókai is agyalja a Fideszt

Csütörtök van, a nyomtatott politikai hetilapok nagy napja, a Heti Válasz vezércikkében morgolódik egy verset, kábé abban a tenorban, hogy ő más lovat akart. Kóka Jánosokkal vizionálja tele a Fidesz-vezetést, és konkrétan az erkölcsöt kéri rajtuk számon, ami elég érdekes dolog, ha jobban belegondolunk, mert felmerül a kérdés, ha nyer a Fidesz Tapolcán, akkor tök oké Habony, Rogán, Andy Vajna és a többi jómadár? Nyilván. Mondtuk: a bomlás korai pillanatait látjuk, a maradék suskára megy a játék.

Ámde mindeközben az alternatív ellenzék

Le a kerékbilincsekkel jelszóval elindult Várady Zsolt új közösségi portálja, a populus.hu.

Na, jó, a kerékbilincs tényleg ott van az elején, de a lényeg inkább ez: „Fogjunk össze és oldjunk meg helyi, megyei vagy országos szintű, problémás, rosszul működő közügyeket. Tapasztaljuk meg, hogy ha nem csak beszélünk róla, hanem közösen teszünk is a megoldás érdekében, eredményeket lehet elérni. A populus.hu online eszközöket, felületet biztosít erre.” Nos, mit lehet erre mondani? Így legyen. Hajrá!

Heti állami nyereményjátékunk nyertesei a tibetiek

Ma jogerősen elmeszelte a bíróság a rendőrséget, mert a kínai miniszterelnök látogatásakor nem engedte demonstrálni a tibetieket. Az ár fejenként 500 ezer. Olyan, mintha ma lett volna, pedig 2011-ben volt. Jött Pestre a kínai miniszterelnök, hozott Orbán Viktornak egy fél marék rizst, ezért aztán mindenkit eltüntettek az utcákról, különös tekintettel a tibeti tüntetőkre. Anno erről így emlékeztünk meg.

A keleti nyitás programja tehát ismét a kiadási oldalon bővült, de az a párszor ötszázezer forintocska nyilván smafu a Kínával megkötött előnyös üzletekhez képest. Bocs, mik is azok? Na, ugye.

Dettó hajrá!

Ma egyébként megdőlt a melegrekord, és kiderült, hogy lesz egy magyar versenymű Cannes-ban, Nemes Jeles László Saul fia c. első filmje.

Figyelmébe ajánljuk