Kiss László fejét már megkapta, de kinél áll le végül Hosszú Katinka?

  • narancs.hu
  • 2016. január 7.

Hírnarancs

Jött Cameron, és szépen elbeszéltek egymás mellett Orbánnal. Simicskára rájár a rúd: dőlnek oszlopai, s a cégbíróság szerint Vajnáé a Tv2. Hosszú Katinka miatt mondott le Kiss László.

David Cameron jött, látott és győzött

A brit miniszterelnök villámlátogatásnyi időt töltött ma Magyarországon, amely során Orbán Viktornak volt alkalma előadni legújabb migránsos beszédét: „Mi nem migránsok vagyunk az Egyesült Királyságban, hanem csak szabadon élünk jogainkkal. Nem élősködni akarunk Nagy-Britanniában, hanem dolgozni akarunk. És ezért tiszteletet kérünk, és azt, hogy ne szenvedjenek el a magyarok diszkriminációt.”

false

 

Fotó: MTI

Van baj, rendesen. Nem ártana végre egy szótár OV-nak, hátha megérti, melyik szó, mit is jelent pontosan.

Orbán Viktor szerint mindketten erős Európát akarnak, sőt egyetértettek abban, hogy a nemzeti parlamentek szerepét újra kell gondolni az EU-n belül. Míg Cameron kijelentette: Nagy-Britanniának fontos, hogy egy megreformált Európai Unióban maradjon, és hát az EU-nak is fontos Nagy-Britannia ugyebár. A mai eseményről pl. az Index cikkében itt részletesen olvashat.

Haladéktalanul menniük kell Simicska utcabútorainak

Simicska Lajos több fronton is vesztésre áll. Jelenleg. Visszadobta például a bíróság a Mahir-hirdetőoszlopokra vonatkozó kérelmét. A Fővárosi Törvényszéknek esze ágában sincs tehát eltiltani a fővárosi önkormányzatot az oszlopdöntéstől. A bíróság azért utasította vissza az erre vonatkozó kérelmet, mert szerintük a Simicska-cég csak állította, de nem valószínűsítette, hogy az oszlopok bontásából helyrehozhatatlan kára keletkezik. Öreg hiba. A Fővárosi Törvényszék szerint Simicskáék felkészülhettek volna az „utcabútorok” elszállítására, illetve a kár enyhítéséhez szükséges intézkedéseket is megtehették volna.

false

Egyelőre nem Simicskáé a Tv2

Ha valamit Andy Vajnának el kell intézni, akkor a bürokrácia szorgos dolgozói összefognak, és elintézik. Történt ugyanis, hogy hétfőn, azaz január 4-én Andrew G. Vajna cége beadta a cégbíróságra a Tv2 megvásárlására vonatkozó kérelmét, és szerdán, azaz január 6-án már döntött is a cégbíróság: a Tv2 Média Csoport Kft. új gazdája Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. lett. (A hvg.hu cikkében ráadásként meg is nézheti a cégbírósági dokumentumokat.) De mit lép erre Simicska?

Egy éve történt a Charlie Hebdo elleni merénylet

Egy éve történt a Charlie Hebdo elleni merénylet

 

 

Rárontott egy férfi az egyik párizsi rendőrkapitányságra, de még az épület előtt lelőtték – írták francia lapok. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet zászlaját ábrázoló papír volt a lelőtt férfinál, s erre a támadás elkövetését elismerő arab szöveg volt írva – közölte François Molins párizsi ügyész. Merthogy a férfi ruházata alatt egy robbanómellény utánzata volt, s mobiltelefon volt a kezében… A kissé furcsa esetről az egyik rendőrségi szakszervezet tisztviselője elmondta: a két rendőr életét is kioltó támadás évfordulóján egyébként is nagy volt a feszültség a testületben. „Folyamatos a riadókészültség.” Nem sokkal a támadás előtt François Hollande francia elnök pedig épp arról beszélt, hogy a terrorizmus továbbra is „félelmetes fenyegetést” jelent az országra, a rendőrök, csendőrök vagy tűzoltók ellen elkövetett támadások nem hétköznapi bűncselekmények, hanem a köztársaság ellen elkövetett merényletek.

„Bátran kiállok amellett, amiben hiszek!”

Pásztory Dóra Facebook-bejegyzésben állt ki Hosszú Katinka mellett annak tegnapi – elég teátrálisra sikeredett – sajtótájékoztatója után. Pásztory részletesen kifejti véleményét, mit gondol Hosszú kiállásáról, a helyzetről, és arról, hogy beszél mellé az úszószövetség. És míg Pásztory saját tapasztalatai alapján nyilvánult meg sportolói attitűdjüket hangsúlyozva, addig Janisch Attila publicisztikájában csodálatát kifejezve példaként emlegeti Hosszú Katinka bátor megnyilvánulását. Mindeközben Hosszú az Instagramján osztott meg egy képet magáról bokszedzés előtt/után, amihez csak annyit írt: „Ne engedd, hogy a félelmeid meghatározzák a jövődet!”

false

 

Fotó: Instagram/Iron Lady

Kiss Lászlót már sikerült is kiütnie Hosszúnak

Az úszószövetségi színjáték drámai epizódjaként váratlanul lemondott Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Gyárfás Tamás úszóelnök szerint a kapitány, Kiss László mindent elkövetett a megbékélésért. Szerinte azért mondott le Kiss, mert az úszó megalázó helyzetbe hozta. Ám Gyárfás nem fogadja el a „legenda” visszalépését, harcolni fog a maradásáért – írja az Index.

Bem apó visszatér!

Januárban újraindul a filmvetítés a 108 éves Bem moziban – adták hírül a Facebookon. Kult- és klasszikus filmek helyeként az üzemeltetők beindítják az ország első „repertory cinema”-ját. A filmtörténet elmúlt évtizedeinek legjobb (vagy néha éppen a legrosszabb) popkult mozgóképeit vetítik majd, eredeti nyelvű, 35 mm-es mozikópiákról, magyar felirattal.

Ha már David, Bowie-val biztos jobban járunk

Újabb szám jelent meg a glamrock-király, David Bowie legújabb albumáról. A Blackstar címen hamarosan megjelenő lemezről a Lazarus már a második publikált dal (az első a címadó opus). Nem kicsit látványos videoklip következik.

Figyelmébe ajánljuk