Szénné égette magát a magyar diplomata, holnap már tuti Szijjártóval futsalozik

  • narancs.hu
  • 2015. március 4.

Hírnarancs

És majd megbeszéli vele, hogy rajtuk kívül mindenki hülye. Kivéve Tiborcz Istvánt és Mészáros Lőrincet. Mert ők megint szakítanak. Szerdai híreink.

Csodás performance-t tartott egy bizonyos Oláh Lajos Montrealban. Az esetről mi a 444.hu-n olvastunk, ott video is látható a nem mindennapi alakításról. „Panelbeszélgetésen elemezte a magyarországi politikai helyzetet Montrealban Göllner András, az ottani Concordia Egyetem professzora, Bozóki András volt kultuszminiszter a CEU-ról és Kim Lane Scheppele, a Princeton professzora. A beszélgetés végén váratlan fordulat következett be: szólásra emelkedett egy férfi, akiről kiderült, hogy ő Oláh Lajos, az ottawai magyar nagykövetség első beosztottja, a nagykövet után rangban a második ember” – olvasható a cikkben. Oláh kikérte magának az országot érintő kritikákat. De a legjobb rész utána jött: „Göllner válaszul  elmondta, hogy ők hívták ugyan a nagykövetet, de azt a választ kapták, hogy nem engedélyezték neki a részvételt. Bárcsak többször képviseltetné magát a magyar kormány az ilyen beszélgetéseken – mondta Göllner, és azt is elmagyarázta, hogy ez egy tudományos összejövetel egy egyetem területén, nemzetközi szakértők részvételével, ezzel utalva arra, hogy oda nem feltétlenül kötelező kormánypárti politikusokat meghívni. A professzor szerint számtalanszor hívtak magyar diplomatákat a különböző vitákra, de ők minden ilyen kérést visszautasítottak, és ennek írásos nyoma is van. De miért kellene önnel leülnie a magyar nagykövetnek? – kérdezte erre Oláh, mire a közönség hatalmas hahotában tört ki, és valaki bekiabált: Akkor mi a probléma?”

Ezt a fiatalembert biztos, hogy látjuk még valahol. Ha máshol nem, hát Szijjártó Péter futsalcsapatában!

Különös konstrukcióban gyarapodhat tovább a Tiborcz-vagyon. Juhász Péter mai sajtótájékoztatóján azt állította: a miniszterelnök veje, Tiborcz István is közvetett résztulajdonos abban az Asseco Central Europe nevű cégben, amely tavaly novemberben elnyerte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kiírt, ötszázmillió forintos közbeszerzést. A szlovák Asseco 49 százalékos tulajdonosa a magyar TSDM Holding, ahol viszont Martonyi Zoltán – Martonyi János exkülügyminiszter fia – résztulajdona mellett a Tiborcz érdekeltségébe tartozó Green Investment Kft. a többségi tulajdonos. A Népszabadság utánajárt ennek, és úgy tűnik, a történet nem pont így van. De azért érdekes megismerkedni vele. Sőt, a lap azt is megírta, hogy „a keszthelyi önkormányzat nemcsak bérbe adta az ottani Phoenix-kikötőt jutányos áron Tiborcz Istvánnak és üzlettársainak, hanem rövidesen értékesítené is a teljes területet a miniszterelnöki vő vállalkozásának”.

A NAV kivizsgálta saját magát, és rájött, hogy semmi baj nincs saját magával. Röviden így foglalható össze a mai nap NAV-híre. A NAV pontosan ugyanannyira vette komolyan a magyarországi amerikai multik panaszait, mint akárki másét – kb. ez az üzenete annak a 18 oldalas NAV-jelentésnek, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hozott nyilvánosságra – írja az Index. „A jelentés arra reagál, hogy korábban a Vénusz étolajat gyártó, Bunge nevű amerikai cég arra panaszkodott, hogy évekkel az áfacsalási botrány kitörése előtt szólt a NAV-nak arról, hogy az étolajpiacon hogyan csalnak a versenytársak, sőt, 2011-ben már a nyomozást segítő anyagokat is adtak az adóhatóságnak, amely azonban szerintük nem foglalkozott azokkal.” A dokumentumot Vida Ildikó írta alá.

A holnap megjelenő HVG-ben a Mészáros-vagyon gyarapodásának újabb fejezetével ismerkedhet meg, ugyanis a lap szerint friss „szerzeményeihez a felcsúti polgármester azon a felszámolási árverésen jutott hozzá, ahol az ásványvízpiac egyik korábbi ígéretes vállalkozása, a Vivien Zrt. vagyona került kalapács alá. A kutak mellett a névhasználati jogot és a gépsorokat is tartalmazó csomag irányárát a felszámoló határozta meg, amivel a korábbi tulajdonos elégedetlen volt.”

Vége a Buda-Cashnek. Az MNB ma visszavonta a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását. A jegybank által feltárt hiányosságok, illetve a felügyeleti biztos adatai alapján a brókerház jelentős összeggel nem tud elszámolni ügyfeleinek. A brókerház ügyfeleit a Befektetővédelmi Alap kártalanítja majd – közölte az MNB.

Figyelmébe ajánljuk