Szilágyi Áron aranya, Rogán és Voldemort korrupciója

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 11.

Hírnarancs

Obama alapította az ISIS-t Donald Trump szerint, Orbán Győző Dolomit Kft.-je pedig ismét a hírekben.

257 millió forint uniós támogatás Rogán találmányának

Igen kapós a piacon Rogán Antal találmánya, melyről kedden számolt be a Népszabadság. Az új digitális aláírási eljárást Rogán a Hunguard Kft. két tulajdonosával, Csik Balázzsal és Lengyel Csabával jegyzi. A cég erős fideszes segítséggel (részben Rogán-féle törvényjavaslatokkal) került helyzetbe. Az új eljárást már meg is vásárolta a Magyar Telekom. Ennek ellenére Rogánnak állítása szerint egy fillér haszna nem volt a találmányból, mert annak jogait átadta a MobilSign Kft.-nek. A MobilSignet Rogán feltalálótársai alapították, de azóta már eladták egy bizonyos Pozsgai Petrának. Az Index ma arról ír, hogy a Magyar Telekom nem is a MobilSigntől, hanem a Politrade Kft.-től vásárolta meg az alkalmazást. Csik Balázsnak viszont Pozsgai hat évig üzlettársa volt a Profitrade informatikai cégben, amelynek Csik most is tulajdonosa és ügyvezetője, így a tulajdonosi kör lényegében ugyanaz maradt. Közben az is kiderült, hogy a találmány kifejlesztéséhez 256 800 000 forint uniós támogatást is kaptak.

Az igazi pénz azonban a fenti tulajdonosi körhöz köthető Hunguardban van, melynek tavaly 780 millió forint volt az adózott eredménye. A Hunguardot januárban, az osztalékfizetés előtt a tulajdonosok eladták egy máltai offshore cégnek.

Rogán Antal találmánya a gyakorlatban:

A fideszes Voldemort is megszólal a lehallgatásokon

A fideszes Mengyi Voldemort Roland tagadja, hogy közbenjárt volna az egyértelműen fiktív uniós pályázatok sikeréért, bár az eddig előkerült bizonyítékok ellene szólnak. A 168 Óra múlt héten közölt részleteket azokból a lehallgatási jegyzőkönyvekből, melyekből nem csak az derült ki, hogy Mengyit, a Fidesz országgyűlési képviselőjét Voldemort Nagyúrnak kellett szólítani, de az is, hogy közbenjárásáért a megítélt támogatás 90 százalékát kérte el „alkotmányos költségként”. A hetilap mai cikkéből kiderül, hogy a nyilvánvalóan fiktív pályázatot összeállító Public Sector Consulting Kft. fő tulajdonosa Holbok Sándor. Holbokot jól ismerik vezető fideszesek, hiszen ő volt Szájer József kabinetfőnöke, valamint a Habony Árpád vezényelte központi kampánycsapat egyik területfelelőse. A 168 Óra egy újabb lehallgatási jegyzőkönyvből is közöl részleteket, melyekben maga Mengyi is megszólal. Ebben Mengyi egy Dementor álnevet használó másik személlyel beszélget arról, hogy az Emmi 2015. július 21-re ígérte, hogy elbírálja a pályázatokat, de még nem érkezett meg a válasz. „Őő még nem kap, még csak annyi információt kaptam, hogy bent van, de hogy pontosan hogyan és mint, azt még tán a mai napon megkapom, mert tegnap nagyon későn lett vége” – válaszolta Dementor kérdésére a fideszes Voldemort. Mengyi ügyvédje, Futó Barnabás múlt héten még azt mondta, ügyfelét nem hallgatták le, neve csak felmerül a beszélgetésekben. Futó szerint az is bizonyítja Mengyi ártatlanságát, hogy a hatóságok még nem hallgatták meg. A 168 Óra viszont arra emlékeztet, hogy Polt Péter egy másik ügyben korábban úgy érvelt, hogy olyan személyt, akire terhelő bizonyítékok vannak, nem lehet tanúként meghallgatni, mert igazmondási kötelezettsége miatt korlátozódna a védelemhez való joga.

Orbán apja is keres a vizes vb-n

false

 

Fotó: MTI

Orbán Győző Dolomit Kft.-je is helyzetbe került a 2017-es vizes vb miatt. A Népszabadság arról ír, hogy a vb egyik központi helyszíne a Margitsziget lesz, és a terület csatornázását ötmilliárd forint értékben fejlesztik. A munkálatok már meg is kezdődtek, és bizonyos betonelemeken a Dolomit Kft. Gánt felirat látható. A lap szerint pusztán az elemek legfeljebb pár millió forintot érhetnek, ám azt nem tudni, hogy a teljes beruházás mekkora hányada jut a Dolomitnak.

45 milliárdos kamupályázatok

Az LMP feljelentést tesz 45 milliárd forintos, szerintük kamu uniós pályázatok miatt. Hadházy Ákos, a párt társelnöke azt mondta, a társadalmi megújulást célzó programok (Támop) és a gazdaságfejlesztési uniós projektekben (Gop) is történtek gyanús kifizetések. Az LMP társelnöke példaként említette az üzleti tanácsadással foglalkozó Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft.-t, amely rákkutatási pályázatot nyert több mint 300 millió forint értékben. A másik gyanús cég az Advanced Network Technologies, amely Hadházy szerint összesen 1,8 milliárd forint támogatást nyert a profiljától távol álló, „elsőre tudományosnak tűnő”, valójában kétséges tartalmú kutatásokra.

Szilágyi Áron ismét olimpiai bajnok

A kardvívó kedd éjjel megvédte olimpiai bajnoki címét. A döntőben meglepő könnyedséggel, 15-8-ra győzte le az amerikai Daryl Homert. Szilágyi a döntőig vezető úton Homernál jóval erősebb ellenfeleket győzött le, a döntő asszóban végig vezetett, Homer csak egyszer tudta egy tusra megközelíteni a Vasas vívóját. „Egy nagyon áldott ember vagyok. Iszonyatosan boldog” – nyilatkozta a győzelem után a magyar csapat zászlóvivője. Magyarországnak ezzel öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérme van, mellyel legjobb európai országként ötödik helyen áll az éremtáblázaton.

Trump: Obama alapította az ISIS-t

Van hova fokozni. A republikánus elnökjelölt egy szerdai floridai kampánygyűlésen arról beszélt, hogy a „főparancsnok az ISIS alapítója” – számolt be az ABC. Trump szerint az „ISIS tiszteli Obama elnököt”, majd megismételte: „Ő az ISIS alapítója. Ő alapította az ISIS-t. És azt is megemlíteném, hogy az alapítótársa az aljas Hillary Clinton.” Trump kijelentését „(Clintont) le kell csukni” kiáltással üdvözölték hívei. A republikánus jelölt Barack Husszein Obamaként hivatkozott az elnökre, azt sugallva, hogy Obama titokban muszlim.

Figyelmébe ajánljuk