Ma is 42 hektárral gyarapodott Orbán gázszerelője

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 29., 20:03
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerelmes professzor térített el egy gépet. Csökkent a terrorveszély. Mészáros Lőrinc újabb hektárnyi területekkel gyarapodott Hatvanpuszta közelében. Tarlós István biztosítja a Könyvhét helyszínét. Tényleg jön a Manu Chao. Nyúlon túli hírek.

Földet vissza nem...

Földárverés volt ma Székesfehérváron, nem is akármilyen: a hatvanpusztai majorság melletti 500 hektártól akart megszabadulni az állam, a 13 meghirdetett földterületből azonban csak ötre érkezett érvényes regisztráció. A 44 millió 400 ezer forintért elvihető 36 hektárt és a 3 milliót érő 6 hektárt véletlenül ugyanaz a licitáló szerezte meg. A földterületekben az a közös, hogy eddig a Búzakalász 66 Felcsút Kft., azaz Mészáros Lőrinc cége bérelte őket.

A legjobb gázszerelő kékben és szotyizó barátja

A legjobb gázszerelő (kékben) és szotyizó barátja

A licitáló férfiről pedig a 444.hu  videós tudósítása kiderítette, hogy az hagyján, hogy Mészáros Lőrinc képviseletében járt el, de ő maga a Puskás Akadémia elnökségi tagja; dr. Vörös József, aki korábban – még amikor Töröcskei István vezette az állami céget – a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) felügyelőbizottságának tagja volt, jelenleg pedig ugyanitt az igazgatóságban van pozíciója. Micsoda véletlen! Juhász Péter és az Együtt, de még a DK is tüntetett serényen a "földrablás" ellen, de hát hasztalanul, a föld egyre csak gyarapodó, lelkes gazdára talált.

Nem terrorista, idióta

Sokak életét keserítette meg és nem kis riadalmat okozott ma az a férfi, aki állítása szerint  magára erősített robbanószerkezettel szállt fel az EgyptAir kairói járatára, s eltérítette a gépet, ami így az eredeti célpontja helyett a ciprusi Lárnaka reptéren landolt. Az ámokfutó az utasok nagy részét elengedte, de a fedélzet személyzetét és több külföldi utast túszként tartott fogva. Cipruson válságstábot állítottak fel, a repteret teljesen lezárták. A hatóságok viszonylag gyorsan egyezségre jutottak a férfival, aki szépen sorban elengedte túszait, majd miután a gépen egyedül maradt, elfogták. Kiderült, hogy nem volt rajta robbanómellény, sőt megállapítást nyert: magánakcióról volt szó, a férfi valószínűleg egy egyiptomi-amerikai állampolgár, egyetemi professzor, akinek volt felesége Cipruson él – az akció mögött szerelmi bánat állhat. Az egyiptomi külügyminisztériumi források a Guardiannek csak annyit mondtak még az akció során: „Ez nem egy terrorista, hanem egy idióta.”

Mérsékelt terror

Magasról közepesre csökkentették ma délután a terrorkészültségi fokozatot, miután az egy héttel ezelőtti brüsszeli terrortámadások után fokozott készültség volt érvényben Budapesten is. Pintér Sándor eközben péntekre összehívta a parlamenti frakciók vezetőit, hogy egyeztessenek a terrorizmus elleni intézkedésekről és az ország biztonsága érdekében szükséges lépésekről. Könnyen kitalálható, mit is jelent ez, de ha mégsem, Gulyás Gergely adott némi ötletet, amikor elárulta, hogy a tárgyalt módosítások között van az olyan kommunikációs eszközök tilthatóvá tétele is terrorveszély esetén, amelyeknél „a hatóság nem tud élni az engedélyezett adatmegismerés jogával.” Később Gulyás kénytelen volt visszatáncolni, az Indexnek nyilatkozva közölte „Szó nincs arról, hogy a Belügyminisztérium az okostelefonok betiltására vagy használatának korlátozására készülne a terrorizmus elleni intézkedéscsomag címén.” Még jó.

Bűnös szerzetes

Sajtótájékoztatón számolt be a tavaly kirobbant pannonhalmi botrány ügyéről Várszegi Asztrik főapát, aki elmondta, tavaly nyáron újabb volt diák élt panasszal ugyanazzal a ma már idős szerzetestanárral szemben, akiről tavaly májusban kiderült: zaklatta diákjait. Az atya vállalta a felelősséget, tavaly szeptemberben önfeljelentést nyújtott be a Győri Járási Ügyészségen, amely megállapította, hogy „szexuális visszaélés bűntettét valósította meg” a szerzetes, ám az ügye mára elévült. Az atya a nyilvánosságtól visszavonult, az érintettektől pedig bocsánatot kért, amit a volt diákok elfogadtak.

Marad a Könyvhét a Vörösmarty téren

Tarlós István megbeszélést folytatott ma Kocsis András Sándorral, az MKKE elnökével, melynek eredményeképp a főpolgármester személyes garanciát vállalt arra, hogy 2019 végéig a Vörösmarty tér az Ünnepi Könyvhét központi helyszíne maradhat. Korábban robbantottuk a hírt, miszerint Kocsis Mátéék esetleg megfúrnák a Könyvhetet – a szövevényes históriáról itt olvashatnak bővebben.

Manu, csáó!

Örömhír: a Szigeten lép fel a Manu Chao augusztus 12-én.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 29., 20:03
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2016. március 29., kedd 21:34
  A földárverés után valamelyik ellenzéki politikus odaszólt Vörös József ügyvédnek, hogy börtönbe fog jutni, mire ő csak ennyit mondott: „Dehogyis”.

  Igen, mert Polt Péter megnyugtatta, hogy ők odafönt már mindent elrendeztek.


 2. 1
  Cyrano
  2016. március 29., kedd 20:44
  Jaj, ha Tarlós garanciát vállal az már más!
  Teljesen megnyugodtam.
  19-től termőfölddé nyilvánítják, és megveszi Lőrinc, a nemzeti nagy gáz(szerelője).

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk