Andy Vajna tévéje készített egy sorozatot, amely annyira rossz, hogy az már a nézőnek fáj

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. szept. 10., 10:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Csajok, pasik, Balaton című sorozatnak nevezett borzalom tényleg fullba’ nyomja a kretént.

„A Csajok, pasik, Balaton több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: barátok, barátnők – tehát csajok és pasik érkeznek a Balatonra és igyekeznek kimaxolni a vakációt. Buliznak, flörtölnek, vitáznak, szerelmesek lesznek, élvezik a nyár vibrálását a magyar tenger partján. Partiznak a legtrendibb szórakozóhelyeken és olykor polgárpukkasztó viselkedéssel hívják fel magukra a figyelmet (…)” – szól a nemrég indult magyar sorozat hivatalos ismertetője, amely leginkább azt sugallja, hogy elkészült a hazai Jersey Shore, ám a helyzet mégiscsak úgy áll, hogy csupán egy újabb magyar borzalom született a Tv2 kistestvérénél, a SuperTv2 nevű kábelcsatornánál.

false

 

Fotó: Facebook/Csajok, pasik, Balaton

A Csajok, pasik, Balaton körüli legnagyobb talány azonban az, hogy egy Balatonnál játszódó sorozatot miért augusztus legvégén kellett műsorra tűzni, amikor az emberek jelentős része már egyáltalán nem a Balatonra gondol. Persze, vannak ennél súlyosabb gondok is, például olyan amatőr színészek szerepelnek benne, akik azzal a reménnyel mehettek el a szereplőválogatásra, hogy benne lesznek a tévében.

És lám, be is kerültek a tévébe, igaz, néhányuk esetében nem teljesen érteni, mit mondanak és néha elég embert próbáló küzdelmet vívnak a magyar nyelvvel, de hát ez a scripted reality széria (mindössze a cselekmény vázát írják meg, a dialógusok nagy része rögtönzésen alapul, valahogy úgy, mint az Éjjel-nappal Budapest esetében) is a küzdelemről szól: a srácok a lányokért küzdenek, a lányok meg a srácokért, illetve azért, hogy jól érezzék magukat a Balaton partján. Ebből a minden elemében 21. századi alaphelyzetből javarészt olyan logikátlan események következnek, minthogy apa és lánya egy teljes epizódon keresztül egy balatoni panziót keres, mert egyiküknek nincs okostelefonja, másikuknak meg lemerült. Vagy: az egyik lányt elcsábítja egy férfi, akiről kiderül, hogy nem pont az, akinek mondja magát. Tovább is van: egy másik lány nagyon szeret bulizni és elég lengén öltözik, de a barátnőjének először ez nem tetszik.

via GIPHY

A Csajok, pasik, Balaton sok szempontból mégis hagyományőrző szériának tekinthető (mi több, hungarikumnak!), hiszen parádésan viszi tovább a Barátok közt és a Jóban Rosszban hosszú évek óta bevett szokásait: a szereplők valami különös oknál fogva gyakran néznek bele a kamerába (helló, Szomszédok!), olykor pedig úgy kezdenek el beszélni dialógus közben, mintha kisiskolásként éppen valamelyik József Attila-verset akarnák elmondani a szavalóverseny selejtezőjén.

Ahogy az sejthető: az eredmény szinte minden esetben végtelenül kínos, és bár Tv2-es mércével nézve talán találni elfogadható jeleneteket, a helyzet az, hogy a sorozat legtöbb pillanata olyan, hogy a néző érzi kellemetlenül magát. Hiszen nehéz is bármit mondani egy olyan jelenetre, amelyben a diszkózás közben egyszer csak megszólal az egyik lány, komolynak szánt tekintettel belenéz a kamerába, majd elmondja, hogy ő bizony nem fog inni olyan italból, amelyet egy idegen férfi hoz, mert ilyen helyzetekből fakadnak az emberrablások is. Ez a kétségkívül a Szomszédokból ismerős álerkölcsösség egyébként nagyon is jellemző a Csajok, pasik, Balatonra, amelyből az elmaradott néző azt is megtudhatja, hogy érdemes vigyázni a lányokkal, mert kirabolhatják a lakókocsinkat, és a bártulajdonosok általában rossz emberek, akik mellett a barátnőjük nem érzi jól magát.

via GIPHY

Mindenesetre ennek az egész marhaságnak azért mégiscsak az a legfőbb tanulsága, hogy tehetség és hozzáértés nélkül talán mégsem kellene sorozatot készíteni.

Vetítik hétköznap esténként a SuperTv2-n

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. szept. 10., 10:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  galambocskám
  2017. szeptember 10., 19:40
  "Andy Vajna tévéje készített egy sorozatot, amely annyira rossz, hogy az már a nézőnek fáj."


  Kedves Narancs....ebből még baj lesz ha a rworse erre jár.. naszóval, kedves Narancs, ha egy televízió rossz az mindig a nézőnek fáj.

  Fogalmam sincs hogy a borzalmas műsor alkotója mit érez, fáj-e néki az általa gründolt borzalom avagy az érte kapott honorárium jelentősen enyhíti a szenvedéseit ha úgy adódik hogy végig kell néznie a saját alkotását.

  De a néző mindig szenved ha rossz a műsor.

  És mindig ő az aki szenved. Kivétel nélkül.

 2. 1
  rworse
  2017. szeptember 10., 19:38
  Az Argo idején interjúztam Árpa Attilával, és firtató kérdéseimre válaszként a pacal szót emlegette, mint filmje karakterének hasonlatát. (Értsd, afféle helyi-háztáji Hollywoodként.) Nos, ezek a mai magyar sorozatok, főleg a napiak, de a Kálomista-félék is, szintén afféle pacal, de dögkútból kihúzott műszójából készítve. Irdatlanok a gagyiság - de nem is, inkább a gyagyiság - koordinátarendszerében.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...