Stohl András leszerződik Andy Vajna propagandatévéjéhez

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 4.

Interaktív

Két hete még azt mondta a Narancsnak, nem tudja, hogyan döntene, ha felkérné a Tv2.

Stohl András elvállalta a Tv2 zenés show-műsora, a Sztárban sztár zsűritagságát – értesült az Index, amely további részleteket is közöl a meglepő döntésről. A hírnek nemcsak az ad pikantériát, hogy Stohl a nagy rivális, az RTL Klub egyik legismertebb arca, hanem hogy hangos kritikusa is a NER-nek, amelynek valóságos megtestesülése Andy Vajna televíziója.

Külön érdekes, hogy két héttel ezelőtti interjúnkban pont rákérdeztünk, mit tenne, ha hívnák a Tv2-höz. Erre Stohl azt válaszolta, hogy még nem hívták, de ha ez megtörténne, „az egy érdekes helyzet lenne”. Majd így folytatta:

„Elvileg az van, hogy te egy színész vagy, vagy egy műsorvezető vagy, és amivel megbíznak, az nem féltetlenül politikai irányultságú. Viszont ott van ugyanezen a csatornán a Tények, ami erősen befolyásolt. A hírműsorok meglehetősen határozott vonalat képviselnek. Na, akkor mi van, mit tesz a színész vagy a műsorvezető? Azt mondom, oké, belefér, mert én csak egy szórakoztató műsort csinálok? Vagy nem fér bele, mert ahol én szórakoztatok, ott megy a Tények is? Ez egy nagy dilemma. Bevallom, nem tudom, hogyan döntenék. Ráadásul a Tv2-nél most van minden, pénz, paripa, fegyver.”

A döntését most már ismerjük. Ugyanebben az interjúban mondta:

„Néha betelik a pohár és akkor elmormolom magamban, hogy gyáva és cinkos, aki néma. Néha meg azt gondolom, hogy nekem nem a kiállás a dolgom, aztán meg azt, hogy nincs olyan, hogy nem ez a dolgom.”

A nagy visszhangot kiváltó beszélgetést itt olvashatják:

„Legszívesebben ordítanék, de nem merek” – Stohl András színész, műsorvezető

A Hegedűs a háztetőn Tevjéjére készül, reggel rádióműsort vezet, a mozikban a Pappa Piában látható, s közben a Válótársak harmadik évadát forgatja. A tévésorozat forgatási szünetében váltottunk szót pénzről, vadászatról, politikáról, a Tv2-ről, és arról, miért nem ordít, amikor szeretne.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?