10 millió forint az ön pénzéből. Ennyit érnek ezek a micsodák – nézze csak!

  • narancs. hu
  • 2017. január 28.

Kis-Magyarország

Körbefotóztuk azokat a leszolgált bányászati eszközöket, amelyekért Komló önkormányzata 10 milliót fizetett ki hirtelen. Szerintük ereklyék. Mások szerint ócskavasak. Ön szerint?

10 millió forint közpénzt fizetett Komló egy olyan tárgyegyüttesért, amelyet korábban ingyen bocsátottak a város rendelkezésére – erről szólt nagy érdeklődést kiváltó csütörtöki történetünk.

A baranyai város alaposan a zsebébe nyúlt, hogy egy helyi vállalkozónak fizessen azért, hogy a korábban a helyi bányában használt egykori tárgyak egy nagy kiállítás részei legyenek. A további részletek korábbi cikkünkben olvashatók, most inkább az elköltött 10 millió forint közpénzt vizuálisan ragadnánk meg. Először is itt a lista az önkormányzati előterjesztésből, hogy mit vásárolt a város.

false

 

De nézzük meg közelebbről az egészet! Például ezt a csodálatos íves tartót:

false

 

Vagy ezeket a csilléket és légvezetéktartót:

false

 

Vagy ezt a mozdonyt:

false

 

Vagy ezt a másik mozdonyt és aknatoronykereket:

false

 

Íme egy mozdony egész közelről:

false

 

És ezt a lánctalpas rakodót se hagyjuk ki:

false

 

Vagy itt van ez az ún. „népes”.

false

 

És távoli, poétikusan összegző kép:

false

 

Hát ezért fizetett Komló összesen 10 millió forintot – persze nem kérdés, hogy megérte! Még akkor is, ha 2024-ig ingyen megkapta volna mindezt a város, ki szalasztotta volna el a lehetőséget, hogy egy ilyen aranybányára potom 10 millióért lecsapjon?

(A fotókat Katus Eszter készítette)

Figyelmébe ajánljuk