Amióta Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc cégei közel 300 milliárdért nyertek közbeszerzést

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. jan. 05., 08:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Forintra pontosan kiszámoltuk, hogy amióta az üzletember nem egy jóravaló gázszerelő, mennyi közpénz vándorolt a cégeihez: a végeredménytől leesett az állunk. Ajánló friss lapszámunkból.

Mészáros Lőrinc nem is olyan régen azt nyilatkozta, hogy ő nem a miniszterelnök strómanja, mi több: „Amit elértem, azt magam tettem, magam dolgoztam, illetve a körülöttem lévő embereim, akik hosszú évek óta értem dolgoznak.” Hol van már a korábban emlegetett szerencse, a jóisten és Orbán Viktor, hiszen még a szerényebb, évekkel ezelőtti énje szerint ezeknek is köszönhette a sikereket!

false

 

Fotó: MTI

 

Mindenesetre a 2016-os év sosem látott eredményeket és bizniszeket hozott Mészáros Lőrincnek, aki ennek ellenére sem elégedett, mert – ahogy azt mesélte – ahol pályáztak, nem mindenütt nyertek. Ez a számára nem tökéletes év is hozott neki 227,7 milliárdnyi közbeszerzést, és egyebek közt új cégeket, egy új focicsapatot, saját televíziót, megyei lapokat, szállodákat vagy éppenséggel egy félmegyényi saját földet.

A csütörtökön megjelent Magyar Narancsban összefoglaljuk, hogy milyen éve volt a felcsúti fenoménnak, de kiszámoltuk azt is, hogy amióta Orbán Viktor ismerőse lett Mészáros Lőrinc, egyre gyarapodó cégei mennyi pénzt nyertek el közbeszerzéseken. Az összegzés végén döbbenetes számot kaptunk: amióta Mészáros berobbant az állami megrendelések piacára, a hozzá és családjához köthető cégek – többször konzorciumban, tehát más vállalkozásokkal közösen pályázva – összesen 298 515 751 613 (tehát több mint 298 milliárd) forint értékű közbeszerzést nyertek el. Ha ehhez a gigantikus számhoz még hozzáadjuk a család mezőgazdasági érdekeltségeinek eddigi hazai és uniós agrártámogatásait, az összeg egy kicsivel átlépi a 300 milliárd forintot is.

Mai programok
A felcsúti polgármester érdekeltségeinek a fenti állami megbízásokon és a mezőgazdasági támogatásokon túl más bevételi forrásai is lehetnek, de kétségkívül az államtól érkező pénzek miatt tart ott Mészáros Lőrinc, hogy a 2016-os eredményei miatt akár az ország 20 leggazdagabb embere közé is bekerülhet – legutóbb a Forbes a 33. helyre rangsorolta.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, 2010 előtt a mára már milliárdos üzletember egy egyszerű kisvállalkozó volt, aki annak köszönheti, hogy mára már ő az ország egyik leggazdagabb embere, hogy pár éve jókor volt jó helyen, vagyis Orbán Viktor közelében.

További érdekességek Mészáros Lőrinc gyarapodásáról friss lapszámunkban olvashatók.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. jan. 05., 08:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Világos
  2017. január 05., csütörtök 10:51
  Én most mernék fogadni, hogy Mészáros akármilyen edzett idegileg be fog csavarodni.
  Egyébként jó módszer lehet az is, hogy erre az egy emberre figyeljen mindenki, holott
  városi és még falusi szinten is hasonló a helyzet.
  Mindenki figyelje a környezetét. A nyugdijasok meg ne örüljenek mert a tojás Áfája ugyan
  csökkent se a tojás ára meg emelkedett igy a koleszterinszintünk nincs veszélyben.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...