Fajvédő-putyinista brit szélsőjobbosok ingatlanprojektjét tolja a Jobbik alelnöke

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2016. dec. 07., 13:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Budapesti cégük van, és itt él egy hírhedt holokauszttagadó politikus is. Ám a kulcs a rejtélyes lovagrend: Toroczkai László is ebben tűnt fel.

Elég szövevényes, ám annál meghökkentőbb történetet olvashatnak az e heti Magyar Narancsban Toroczkai László Jobbik-alelnök és egy fundamentalista, oroszbarát, iszlámfób propagandát folytató brit lovagrend kapcsolatáról.

Vona és Toroczkai

Vona és Toroczkai

Fotó: MTI

 

Rövid ízelítőként annyit árulunk el egyelőre, hogy a nyíltan Putyin-szimpatizáns (gyönyörű Kreml-közeli nyilatkozatát riportunkban olvashatja), folyton a legkeményebb brit szélsőjobboldali pártok körül sertepertélő James Dowson áll majd a sztori középpontjában, aki eddig már két magyar paramilitáris csoporttal vette fel a kapcsolatot: a Betyársereggel és a Magyar Gárda-utód Magyar Önvédelmi Mozgalommal. Meg persze más külföldi csapattal is, de erről cikkünkben olvashat részletesen. Például bolgárokkal is:

A két civil: Dowson és Griffin

A két civil: Dowson és Griffin

 

 

Dowsonhoz kötődik az a pár éve alapított lovagrend, a Knights Templar International, amely súlyos iszlámfób propagandájával véteti észre magát főleg az interneten. A szervezetnek van magyar szárnya, budapesti székhelye is. Dowson közeli ismerőse Nick Griffin, aki 2016-ban, egy „népesedési” konferencián ezt mondta Budapesten: „Ki kell mondanunk, hogy fehér keresztény gyerekeket akarunk országainkba, és nem afrikaiakat, muszlimokat vagy cigányokat.”

false

Ő szintén fontos személy a fundamentalista lovagrend szempontjából. Ő a Facebook-profilja (balra) alapján már Budapesten él. A magyar fővárosban, a Wesselényi utcában alapított céget annak a pártnak (Britain First) vezetőhelyettese, Jayda Fransen, amelyben Dowson sokáig meghatározó szerepet játszott. A nálunk gyökeret eresztő párt és a lovagrend összefonódása több, birtokunkba jutott dokumentum szerint is megalapozott.

A csütörtökön megjelenő cikkünk különösen érdekes eleme lesz egy fura ingatlanprojekt, amelybe érdeklődőként mi is belepillantottunk – már amennyire ez lehetséges volt. A lovagrend az iszlámtól rettegő nyugat-európai keresztény állampolgároknak segít magyarországi ingatlanokhoz jutni, erről a Facebookról szereztünk részletes tudomást mi is. Két magyar településen szervezkednek: az egyik Galyatető, a másik Ásotthalom, ahol – a lovagrend munkatársa szerint – a „polgármester nagyon támogató”.

Nem hiába, hiszen Toroczkai László maga is részt vett a lovagrend hivatalos rendezvényén, de ennél még messzibbre ment. Az alábbi, a lovagrend számára készült videón a Jobbik alelnöke maga sorolja fel, hogy milyen fantasztikus előnyei vannak Ásotthalomnak, és külön kiemeli, hogy nyugat-európai szemmel nézve itt fillérekért lehet ingatlant szerezni. Ha valaki nem akarja végignézni az egész felvételt, annak pár kulcspillanatot kiemeltünk.

A beszélgetést Téglásy Imre, a lovagrend magyar „feje” vezeti. Ő teszi fel a kérdést, hogy mit üzen Toroczkai azoknak, akik Ásotthalomra költöznének.

Ekkor Toroczkai először a helyszín biztonságát hozza fel.

A lényeg azonban az, hogy nagyon sok tanya áll üresen.

Ezeket pedig fillérekért, nyugat-európai szemmel nézve szinte FILLÉREKÉRT meg lehet venni!

Terjedelmes cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy ez az oroszbarát, szélsőjobboldali minták alapján súlyos propagandatevékenységet folytató lovagrend hogyan segíti és mennyiben támaszkodik a Jobbik alelnökére a magyarországi ingatlanprojektje közben. (Frissítés: Toroczkai cigányozva reagált friss cikkünkre. Részletek itt.) Az alábbi kép (baloldalt Toroczkai) a lovagrend talán eddigi legfontosabb magyarországi vacsoráján készült.

false

 

További részletek a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban!

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2016. dec. 07., 13:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  rworse
  2016. december 07., szerda 17:55
  Cuki.
 2. 2
  tiszapolgári
  2016. december 07., szerda 19:20
  Polgármester úr, a magyar föld nem eladó! Magyarország a magyaroké!

 3. 3
  rworse
  2016. december 07., szerda 23:52
  Monnyon le!
 4. 4
  Ariel Berill Uliczki Pici
  2016. december 10., szombat 00:05
  haha, magyar narancs, felforgató balos-soros propaganda....

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

best of Narancs