Fideszes önkormányzati cég fizetett végül Zuschlag János rágalmai miatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 16., 16:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Másfél millió forint sérelemdíjat pengettek ki baloldali politikusoknak tavaly. Feltérképeztük a Zuschlag-cégeket, és megnéztük, jelenleg hol lakik a volt politikus. Ízelítő.

Többek között egy 2014-ben kezdődött, ám csak tavaly nyáron lezárult kiskunhalasi esettel foglalkozunk e heti címlapsztorinkban. Ennek lényege, hogy a helyi kiskunhalasi hetilap még a 2014-es őszi választás előtt hozott le egy olyan Zuschlag-interjút, ami miatt a lap korábbi főszerkesztője, akkori főszerkesztő-helyettese azonnal beadta a felmondását.

Cikkünkben részletesen idézünk a néhol egészen elképesztő stílusban elkészített anyagból, amelynek lényege a mából visszanézve leginkább az lehetett, hogy Zuschlag János mindenféle rágalmakkal elássa azokat az ellenzéki képviselőket – köztük korábbi párttársait –, akik a Fidesz legnagyobb vetélytársai voltak a választáson. Az érintetteket az újságíró (a lap akkori főszerkesztője) egyébként nem kérdezte meg az állításokkal kapcsolatban. Végül a lapot kiadó fideszes önkormányzati cég 2015-ben – hogy ne legyen per – másfél milliós sérelemdíjat fizetett ki a megvádolt politikusoknak.

A részletesen ismertetett esett mellett a cikkben még ejtünk néhány szót arról is, milyen cégekben tűnhet fel manapság Zuschlag János, és hogy valószínűleg egy újpesti panellakásban él, nem messze attól a konditeremtől, ahol nagy gyakorisággal feltűnik.

A teljes cikket a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 16., 16:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kódolt feszültségek
Béremelés és adócsökkentés
Konzervatív agytröszt közpénzből
Orbán öreg barátai
Könyvmelléklet
Bertók László, Varró Dániel, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...