Gyertyát gyújtottak a kormányközelbe került Délmagyarért, írja a Délmagyar

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 15:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Andy Vajnától féltik a független megyei lappiac utolsó újságját.

A Narancs írta meg először még tavaly októberben, hogy Fidesz-közeli üzletemberek fogják felvásárolni a Lapcomot, mely többek közt a Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot is kiadja. Nyáron aztán meg is történt a bejelentés, Andy Vajna a Tv2 után a Lapcomot is felvásárolta, mindezt pedig a médiahatóság is engedélyezte. Ezzel a teljes vidéki lappiac kormányközelbe került.

Az egyik érintett lap, a Délmagyarország most arról ír, hogy az Együtt szegedi szervezete gyertyagyújtást szervezett a lapért. Mint írják, a demonstráción elhangzott: gyászolni jöttek, úgy tűnik ugyanis, hogy 107 év után meghal az ország egyik meghatározó megyei napilapja. A Kossuth-szobornál, gyászkeretben felállított és gyászszalaggal átkötött Délmagyarország mellett a résztvevők egy-egy szál gyertyával fejezhették ki sajnálatukat azzal kapcsolatban, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) előzetes hozzájárulását adta ahhoz, hogy a Délmagyarországot is kiadó Lapcom Zrt.-t megvásárolja Andrew Vajna cége.

false

A Lapcom közleményében viszont azt írják: „kiadónk álláspontja szerint a Lapcom és a Délmagyarország életében semmilyen változás nem történt, ugyanúgy írjuk-szerkesztjük a lapot, mint eddig.”

Vannak azonban tökös újságírók vidéken, akik nem feküdtek be a Fidesznek, és igazi sajtót csinálnak. Róluk az e heti Magyar Narancsban olvashat.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 15:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  szegedi789
  2017. augusztus 10., csütörtök 20:27
  Gagyit, részrehajlást és a nagy csöndeket nem sírjuk vissza. Először a magára hagyitt olvasóért is szipákoljon már valaki Szegeden . . .
 2. 1
  Pasinszki
  2017. augusztus 10., csütörtök 19:31
  A Délmadár vagy 20 éve lesüllyedt a Blikk színvonalára. Most már mindegy neki.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...