Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből gyarapszik az Orbán család

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. jún. 10., 18:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy igaz barát ott segít, ahol csak tud.

Már évek óta téma, hogy a Felcsút melletti hatvanpusztai majorságot úgy bérelheti Mészáros Lőrinc cége az Orbán Győző tulajdonában lévő CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-től, hogy valójában nem is a felcsúti polgármester vagy valamely érdekeltsége használja a hatalmas birtokot. A bérlésről még 2012-ben beszélt Mészáros Lőrinc az azóta elhunyt oknyomozó újságírónak, Ferenczi Krisztinának, a milliárdos azt is elmondta, hogy a munkagépeinek kell a hely, de már akkor is gyanítható volt, hogy az Orbán család – így Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó – használja az ingatlant és nem a felcsúti milliárdos. Nemrég felülről is megnéztük a területet, és nem tűnt úgy, mintha munkagépek tucatjai pihennének a majorság épületei körül.

Ki lát itt munkagépeket?

Ki lát itt munkagépeket?

Fotó: Sióréti Gábor

Eddig csak következtetni lehetett arra, hogy a CzG Ingatlanforgalmazó éves 15,5 millió forintos nettó árbevétele csak a bérleti díjból származik, azonban most az általunk átböngészett cégdokumentumokban Orbán Győző fel is tünteti, hogy a cége 2016-ban pontosan ennyi pénzhez jutott abból, hogy kiadta a hatvanpusztai majorságot.

false

A CzG Ingatlanforgalmazó korábban meg is vásárolta a Habsburg-birtokot, vélhetően 155 millió forintért, az éves törlesztőket pedig a bérbeadás után Mészáros Lőrinc valamely vállalkozása állja. Hogy Mészáros Lőrincnek miért éri meg kivenni a majorságot, hacsak nem kérték meg rá, nem tudni, hiszen Felcsút környékén több hatalmas telephelye is van, ahol valójában tárolja a munkagépeit.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A környékbeliek korábban már sokat meséltek nekünk arról, hogy az ingatlant vélhetően Orbán Viktorék használják, kormányzati szereplők is megfordultak már ott, Ferenczi Krisztina pedig évekkel ezelőtt – információink szerint a már szintén elhunyt Váradi András segítségével – be is jutott a birtokra, ahol Lévai Anikó könyveit és Orbán Viktor felcsúti díszpolgári címét is látta. Több mint egy éve hivatalosan is kiderült, hogy Orbánék kuvaszkutyáját is a hatvanpusztai címre jegyezték be.

Dehogy stróman. Intéző! - Ingatlankeringő Mészáros Lőrinc és az Orbán család között

Orbán Viktor a hatvanpusztai majorság mellett egy másik, Felcsút környéki rezidencián is álomra hajthatja fejét. Az alcsútdobozi Rézhegyen álló, örökpanorámás nyaralót először Mészáros Lőrinc vette meg, ma Orbán Győző tulajdonában áll. Mészáros, a milliárdos polgármester az alcsútdobozi arborétum mellett luxusingatlanokat is épített, ahol vendégül láthatja a fideszes nagyurakat.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. jún. 10., 18:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 hamrimm
  hamrimm
  2017. június 11., 12:02
  Így kell a pénzt egyik számláról átszivattyúzni egy másik számlára.Elvileg törvényes,de kilóg a lóláb,hogy ez egy színlelt bérleti szerződés.Még egy banánköztársaság ügyészsége is felkapná a fejét erre,ahonnan már csak egy lépés Mészáros mangalica szerelő rohamos gazdagodásának a magyarázata és célja..Csak hát Magyarország nem banánköztársaság,még az sem.
 2. 3 rworse
  rworse
  2017. június 11., 08:20
  Ezek dolgos, tehetséges emberek. Genetikailag. Persze, hogy gyarapodnak. Aki nem gyarapszik, azért nem, mert olyan. Koncert lesz, ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz, ha nem lesz, lesz.
 3. 2 Világos
  Világos
  2017. június 11., 06:52
  Kéremszépen ? A munkagépek az épületekben vannak, ennyi csak megjár nekik.
  A dieselmotoros birka csak igy indul.
  Aki valami büncselekményre utaló dolgot talál: Tegyen feljelentést.
 4. 1 alterego56
  alterego56
  2017. június 10., szombat 21:38
  "Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből gyarapszik az Orbán család"
  Ugyan már. Az adófizetők pénzéből.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díszlet vagy őrhely
Parlamenti bojkott?
Mártonffy Marcell teológus
A pokolról és az örök kárhozatról
Könyvmelléklet
Salman Rushdie-interjú, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs