Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből gyarapszik az Orbán család

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. jún. 10., 18:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy igaz barát ott segít, ahol csak tud.

Már évek óta téma, hogy a Felcsút melletti hatvanpusztai majorságot úgy bérelheti Mészáros Lőrinc cége az Orbán Győző tulajdonában lévő CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-től, hogy valójában nem is a felcsúti polgármester vagy valamely érdekeltsége használja a hatalmas birtokot. A bérlésről még 2012-ben beszélt Mészáros Lőrinc az azóta elhunyt oknyomozó újságírónak, Ferenczi Krisztinának, a milliárdos azt is elmondta, hogy a munkagépeinek kell a hely, de már akkor is gyanítható volt, hogy az Orbán család – így Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó – használja az ingatlant és nem a felcsúti milliárdos. Nemrég felülről is megnéztük a területet, és nem tűnt úgy, mintha munkagépek tucatjai pihennének a majorság épületei körül.

Ki lát itt munkagépeket?

Ki lát itt munkagépeket?

Fotó: Sióréti Gábor

Eddig csak következtetni lehetett arra, hogy a CzG Ingatlanforgalmazó éves 15,5 millió forintos nettó árbevétele csak a bérleti díjból származik, azonban most az általunk átböngészett cégdokumentumokban Orbán Győző fel is tünteti, hogy a cége 2016-ban pontosan ennyi pénzhez jutott abból, hogy kiadta a hatvanpusztai majorságot.

false

A CzG Ingatlanforgalmazó korábban meg is vásárolta a Habsburg-birtokot, vélhetően 155 millió forintért, az éves törlesztőket pedig a bérbeadás után Mészáros Lőrinc valamely vállalkozása állja. Hogy Mészáros Lőrincnek miért éri meg kivenni a majorságot, hacsak nem kérték meg rá, nem tudni, hiszen Felcsút környékén több hatalmas telephelye is van, ahol valójában tárolja a munkagépeit.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A környékbeliek korábban már sokat meséltek nekünk arról, hogy az ingatlant vélhetően Orbán Viktorék használják, kormányzati szereplők is megfordultak már ott, Ferenczi Krisztina pedig évekkel ezelőtt – információink szerint a már szintén elhunyt Váradi András segítségével – be is jutott a birtokra, ahol Lévai Anikó könyveit és Orbán Viktor felcsúti díszpolgári címét is látta. Több mint egy éve hivatalosan is kiderült, hogy Orbánék kuvaszkutyáját is a hatvanpusztai címre jegyezték be.

Dehogy stróman. Intéző! - Ingatlankeringő Mészáros Lőrinc és az Orbán család között

Orbán Viktor a hatvanpusztai majorság mellett egy másik, Felcsút környéki rezidencián is álomra hajthatja fejét. Az alcsútdobozi Rézhegyen álló, örökpanorámás nyaralót először Mészáros Lőrinc vette meg, ma Orbán Győző tulajdonában áll. Mészáros, a milliárdos polgármester az alcsútdobozi arborétum mellett luxusingatlanokat is épített, ahol vendégül láthatja a fideszes nagyurakat.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. jún. 10., 18:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 hamrimm
  hamrimm
  2017. június 11., 12:02
  Így kell a pénzt egyik számláról átszivattyúzni egy másik számlára.Elvileg törvényes,de kilóg a lóláb,hogy ez egy színlelt bérleti szerződés.Még egy banánköztársaság ügyészsége is felkapná a fejét erre,ahonnan már csak egy lépés Mészáros mangalica szerelő rohamos gazdagodásának a magyarázata és célja..Csak hát Magyarország nem banánköztársaság,még az sem.
 2. 3 rworse
  rworse
  2017. június 11., 08:20
  Ezek dolgos, tehetséges emberek. Genetikailag. Persze, hogy gyarapodnak. Aki nem gyarapszik, azért nem, mert olyan. Koncert lesz, ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz, ha nem lesz, lesz.
 3. 2 Világos
  Világos
  2017. június 11., 06:52
  Kéremszépen ? A munkagépek az épületekben vannak, ennyi csak megjár nekik.
  A dieselmotoros birka csak igy indul.
  Aki valami büncselekményre utaló dolgot talál: Tegyen feljelentést.
 4. 1 alterego56
  alterego56
  2017. június 10., szombat 21:38
  "Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből gyarapszik az Orbán család"
  Ugyan már. Az adófizetők pénzéből.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Magukra hagyatva
Megoldatlan a pszichiátriai ellátás
Várhegyi Éva írása
A „nemzeti” bankrendszer kockázatairól
Interjúk
Pierre-Laurent Aimard, Horváth Áron, Dúró Dóra
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...