Kirúgták az újságírót, miután képviselőjelölt lett

  • narancs.hu
  • 2024. április 17.

Kis-Magyarország

A Mediaworks cáfolja, hogy indulása miatt bontottak volna szerződést a Vas Népe munkatársával, Tóth Judittal.

A Változás a Városért Egyesület képviselőjelöltje lesz Körmenden a június 9-i önkormányzati választáson Tóth Judit, akit a Vas Népe újságírójaként ismernek, és korábban Nívó-díjat is kapott. Tóthról most Patonay Imre, a szervezet polgármesterjelöltje írta meg a Facebookon, hogy szerződést bontott vele a megyei napilap – közli a nyugat.hu.

Elgondolkodtató és egyben megdöbbentő, hogy 2024-ben, a helyi önkormányzati választások időszakában azonnali hatállyal megszüntetik a munkaviszonyát a Vas Népénél Nívó-díjas újságírónak, Tóth Juditnak, aki – élve alkotmányos jogával – bejelentette, hogy egy civil szervezet képviselő-jelöltjeként indul a júniusi választáson” – írja Patonay Imre. 

A polgármesterjelölt szerint már korábban lehetett tudni, hogy ez bekövetkezik. Az egyesület támogatja a jelöltet, aki indulni fog a választáson. Ugyanakkor Patonay azt is bejelentette, élni fognak a jogorvoslat lehetőségével, mert jogellenesnek tartják a munkaviszony megszüntetését.

A Vas Népét (is) kiadó Mediaworks Hungary a napilap oldalán közleményben cálfolja, hogy azért bontottak volna szerződést Tóth Judittal, mert jelölt lett: „a felmondásra azért került sor, mert Tóth Judit munkavállaló olyan magatartást tanúsított, amely a Munka Törvénykönyvébe ütközött. A munkavállaló Munka Törvénykönyvébe ütköző magatartását a Munkáltató bizonyítékokkal tudja alátámasztani” – fogalmaz a kiadóvállalat (ügyvédje).

Tóth Judit szerdán szintén közzé tett egy bejegyzést a Facebookon, arról, hogy megszűnt az állása, de nem ír arról, hogy miért:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.