Gyula

Provokátornak tartják munkatársunkat

Kis-Magyarország

„Provokátoroknak nincsen helyük ilyen rendezvényeken” – így indokolta a gyulai polgármester, hogy tudósítónkat és az egyik önkormányzati képviselőt miért tiltották ki Kövér László rendezvényéről.

„Ki és milyen alapon dönti el, hogy ki mehet be és ki nem egy előzetesen nyilvánosnak meghirdetett rendezvényre, ahol a házelnök a kormány országjáró körútja keretében ismerteti az ország 2012-es költségvetését?” – ezt kérdezte Leel-Őssy Gábor gyulai önkormányzati képviselő a békési fürdőváros december 15-i testületi ülésén. Mint korábban hírül adtuk, Leel-Őssyt - lapunk tudósítójával együtt - nem engedték be a nyilvános rendezvényre. (Erről bővebben itt.)

 

 

Görgényi Ernő polgármester


Görgényi Ernő polgármester

Fotó: MTI

Leel-Őssy kérdésére Görgényi Ernő válaszolt. A fideszes polgármester úgy érvelt, hogy Kövér országjáró rendezvénye nem önkormányzati esemény volt, nem önkormányzati ingatlanban tartották, így ennek a témának nincs helye a testületi ülésen. Erre a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló Leel-Őssy azt válaszolta, nem hitte volna, hogy ilyen gyorsasággal tagadja meg pártját és annak egyik vezetőjét a fideszes városvezető. (Ugyanis a rendezvényt szervező harmadik gyulai alpolgármester, Gajda Róbert szerint a kitiltásról az „elnök úr”, azaz Kövér is tudott.)

 

 

Erre már némileg emelkedett hangon reagált Görgényi. Azt hangsúlyozta, hogy „provokátoroknak nincs helyük” ilyen rendezvényen. Hozzátette: ezt a szerinte korrekt választ már korábban megkapta a szervezőktől a két kitiltott személy. A korábban ügyvédként praktizáló Görgényi nem tisztázta, hogy a végül kívül rekedtek miért lennének provokátorok, ahogy azt sem, hogy ezt milyen esetleges korábbi eseményre alapozva jelentette ki. Nem szólt arról sem, hogy miben nyilvánult volna meg a provokáció, hiszen a nevezettek (Leel-Őssy és a Narancs Online tudósítója) egy nyilvános rendezvényen szerettek volna részt venni.

 

A történtek miatt tudósítónk és a képviselő a bírósághoz fordul. Az előzetes jogi vélemények alapján a gyülekezési jogról szóló törvény alapján kérik majd a törvénysértés kimondását.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.