Gyula

Újságírót tiltottak ki Kövér gyulai előadásáról

Kis-Magyarország

Kövér László a kormány országjáró körútja keretében csütörtökön Gyulán járt. A korábban nyílt rendezvénynek meghirdetett eseményre tudósítónkat mégsem engedték be, alighanem az Országgyűlés elnökének tudomásával.

Galbács Mihály helyi fideszes alpolgármester állta el tudósítónk elől a patinás gyulai városházával szemben található Katolikus Közösségi Ház nagykapuját csütörtök délután 5 óra előtt néhány perccel. Galbács köszönés helyett így fogadta e sorok íróját: „Na, ide nem mehetsz be.” (Hasonlóan járt Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció helyi vezetője is, akit szintén nem engedtek be.)

 

Az első pillanatokban azt lehetett hinni, viccel a költségvetési ügyekért felelős gyulai alpolgármester, de hamarosan kiderült, hogy ő látja el a kapuőri feladatokat. (Közben egyébként bárki bemehetett, hogy a közösségi ház termében meghallgassa Kövér Lászlót.) Az okokról tudakolózva Galbács alpolgármester csak vonogatta a vállát, s amikor arra kértük, nevezze meg a törvényhelyet, amely alapján nem enged be, azt bökte ki, hogy mi „itt nem kívánatos személyek vagyunk”.

 

Ekkor jelent meg a nagykapuban Alt Norbert, a város harmadik fideszes alpolgármestere, aki megerősítette kollégáját abban, hogy valóban nem mehetünk be. Emlékeztettük, hogy az eseményt előzetesen több helyütt is meghirdették, mire Alt közölte, hogy „innentől kezdve zárt a rendezvény”. Galbács alpolgármester hamarosan újfent megszólalt, hogy ne provokáljuk őket, majd nemsokára telefonját átadta Leel-Őssy Gábornak, a vonal túlsó oldalán pedig Gajda Róbert parlamenti képviselő, gyulai alpolgármester, a rendezvény felelőse volt, aki közölte: nem mehetünk be, s minderről az „elnök úr is tud”. Tehát mindaz, ami történt, nem csupán a helyi szervezők túlbuzgósága, hanem a kirekesztésre a három legfőbb magyar közjogi méltóság egyike (bizonyára óvandó saját hírnevét) is rábólintott.

 

 

Kövér Gyulán: balján Gajda  Róbert alpolgármester


Kövér Gyulán: balján Gajda Róbert alpolgármester

 

 

A Gyulai Hírlapban megjelent hirdetés szerint a „Fidesz frakciója, a kormány tagjai országjáró körútra indulnak, amelynek célja Magyarország 2012. évi költségvetésének bemutatása”. Ennek keretében várta kötetlen beszélgetésre Kövér László házelnök az érdeklődőket. A hirdetés fejlécében az olvasható: Magyarország megújul.

 

Az ugyanakkor tény, Kövér Lászlónak nincs szerencséje a békés megyei fellépéseivel. 2002 februárjában a békéscsabai ifjúsági házban tartott kampánygyűlésen javasolta az, hogy aki nem ért egyet a kormány politikájával, az keressen magának kötelet, menjen le a pincébe, és akassza fel magát. (Ez a mondat alighanem szerepet játszott a Fidesz 2002-es választási vereségében.) Míg 2010 elején Jászszentandráson azt jövendölte, hogy Békés megye rezervátum lesz, ezért célszerű volna a Tisza vizével elárasztani, miután majd nemzeti parkká lehet nyilvánítani a térséget. Az ötlet abszurditását csak fokozza, hogy Békés megyét leginkább a Körösök vizeivel lehetne elárasztani. Ha egyáltalán el akarná árasztani bárki is.

Figyelmébe ajánljuk