Százezren az internetadó ellen! – Janisch Attila felhívása

szerző
Janisch Attila
publikálva
2014. okt. 22., 12:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csatlakozzatok! Tiltakozzatok! Osszátok meg! Hogy megakadályozzuk a tájékozódáshoz és a kultúrához fűződő szabadságjogaink arrogáns, ostoba, totalitárius korlátozására tett kormányzati kísérletet.

A 150 forintos gigabájtonkénti internetadó nem csak az illegális filmletöltéseket érinti – mindenre vonatkozik, ugyanis a hétköznapi életünkben folyamatos adatforgalmat bonyolítunk. Ha elolvasunk egy internetes oldalt, ha megnézzük a barátaink fényképeit, ha a fórumokon kommunikálunk egymással, ha a YouTube-ot, az Indavideót, a Vimeót vagy más mozgóképes megosztó oldalakat használunk, ha feltöltünk a Facebookra családi képeket, ha azokat e-mailen küldjük a barátainknak, ha vásárolni akarunk… Vagyis életünk szinte minden pillanata internethasználatra, következésképp adatforgalomra épül, amiért eleve fizetünk a szolgáltatónak.

Az adatforgalom-alapú internetadó a legbrutálisabb ostobaság, amit ki lehet találni, és amivel korlátozni lehet a vizuális esztétika fejlődését ebben a feudálisan elmaradott, mentálisan egyébként is leépült országban.

Innentől kezdve csak vacak minőségű képeket fogunk nézegetni és feltölteni, nézhetetlen, többszörösen másolt, rongyosra nézett vhs-minőségű videókat böngészünk majd, amelyeken kivehetetlenek lesznek az arcok, a gesztusok, és alig lesz különbség a világos és sötét területek között.

Újra a postaládába dobjuk a leveleinket, mert olcsóbb lesz, mint e-mailben elküldeni egy csatolt dokumentumot.

Nem használjuk a skype-ot, ha barátainkkal, külföldre menekült rokonainkkal, ismerőseinkkel akarunk beszélgetni, vagy ha mégis, akkor kép nélkül, nem látva őket, hogy ezzel spóroljunk.

Olcsóbb lesz visszatérni a nyomtatott sajtóhoz, mint az interneten tájékozódni, élvezve a világhálón elérhető korlátlan információs gazdagságot.

Nem tudjuk majd használni a legális filmarchívumok anyagait, nem tudjuk megnézni a hatalmas és legális képzőművészeti és fotógyűjteményeket, nem tudjuk hallgatni a legális zenegyűjtemények anyagait, egy disszertációs kutatómunkákhoz nélkülözhetetlen, komolyabb internetes kutatás súlyos összegekbe fog kerülni.

Szinte a végtelenségig sorolható, hogy mi minden fog drága pénzbe kerülni. Olyan dolgok, amelyek nem illegálisak, nem fetisizált szenvedélyek, nem pornográfia, nem gyanús vagy tiltott tevékenység, hanem tájékozódás, kommunikáció, kultúra.

A kultúra emberi szükséglet.

A kommunikáció emberi szükséglet.

Az információ és a tájékozódás emberi szükséglet.

A sötétség és a némaság korát hozza ez a valóságtól elrugaszkodott, a technikai és civilizációs fejlődésnek ellentmondó és azt tagadó döntés!

Vakok, némák és süketek leszünk.

Egy veszedelmesen ember- és szabadságellenes kormány, és a magát isteni felhatalmazással bírónak gondoló, diktátori hatalomra törő miniszterelnök tudat, önállóság és információ nélkülivé tett rabszolgái.

Tiltakozz és védekezz, amíg nem késő!!!

Mert erre a tiltakozásra akkor is szükség van, ha tudjuk, hogy az egész megint csak egy jól időzített, az amerikai kiutasítások botrányát elfedni kívánó kormányzati akció. Ám, ha nem tiltakozunk, akkor simán bevezetik az internetadót. Tiltakozni kell, de közben nem szabad elfelejtkezni a kormány körüli, egyre dagadó nemzetközi botrányokról sem!

szerző
Janisch Attila
publikálva
2014. okt. 22., 12:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 25 grrr
  grrr
  2014. október 24., péntek 12:57
  http://hvg.hu/tudomany/20141024_internetado_itt_a_nyihogva_vihogo_parodia?s=hk
 2. 24 grrr
  grrr
  2014. október 23., csütörtök 20:08
  Nem is olyan rémes az egész, nem kell frászt kapni!
  Előbb-utóbb elmúlik a Viktor és mi itt állunk majd a kezünkben egy szép nagy darab kővel.

  Amit aznap pattintottunk.
 3. 23 grrr
  grrr
  2014. október 23., csütörtök 20:04
  http://orulunkvincent.blog.hu/2014/10/23/a_postagalamb_tenyesztes_aktualis_kerdesei
 4. 22 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2014. október 23., csütörtök 19:56
  ATV-hír, hogy a szappant is megadóztatják. Téli estéken retkes lábbal nézzük a kikapcsolt monitort.
 5. 21
  Léner Péterné Csicsó
  2014. október 23., csütörtök 18:28
  Már vártam, hogy ezt is megadóztatják. Nem baj, a nyugdíjasoktól (is) még egy örömforrás elvéve, minek is öröm egy nyűg nyuggernek?
 6. 20 pen
  pen
  2014. október 23., csütörtök 13:43
  Megfogalmazom még egyszer Varga úr a véleményem az internet adóval kapcsolatba.Önök tudatosan csökkenteni akarják az internetezők számát.Például angliában külön segítik az időseket hogy a internetet használják kapcsolat tartásra.Manapság odáig jutottunk,hogy könnyebb internettel kapcsolatot tartani a családokkal mint utazni.Az idős emberek meg se engedhetik maguknak az utazást mert olyan drága pláne azok, kiknek a minimál nyugdíjuk van.Tudatosan szigetelik el egymástól az embereket Varga úr?Azért tartják kapcsolatot Kínával,hogy megtanulják miként kell az embereket sötétségben tartani?Gondoltak már arra,hogy összecsomagoljanak előre ha netán megelégelnék az emberek nem éppen áldásos tevékenységüket?Szóval Varga úr ejteni kéne ezt az internetes dolgot.Egy jó vezető tud visszavonulni is,attól jó vezető.Vagy akkora szarban van a haza ,hogy szükség van erre a pénzre is,nem inkább a fizetésükből kellene összedobni a hiányzó pénzt,Mondhatom elégvolt úgy hogy csomagoljanak indulásra készen legyenek,és nagyon sokan értenek velem egyet elhiheti többen mint szavazatot kaptak.Akik nem mentek szavazni nem biztos,hogy helyeslik mit csinálnak.
 7. 19 grrr
  grrr
  2014. október 23., csütörtök 12:02
  Nem is olyan nagy baj az internetadó.

  Majd küldünk baglyot!
  Ami persze nem tarthat örökké, mert jön a bagolyadó.

  Füstjelek...tamtamdobok...?
 8. 18 KassaiSonka
  KassaiSonka
  2014. október 23., csütörtök 00:42
  Az internetadó célzottan értelmiségellenes orbáni agyszülemény, mellyel a legszutykosabb agyú rajongótáborának akar gazsulálni, szokott megosztásra épülő gyűlöletpolitizálásának keretében. Ami annál is könnyebben megy neki, mert dilettantizmusának köszönhetően az országnak már valóban egészen mélyre sűllyedt a jövedelemtermelőképessége, kell a pénz tehát már bármi áron.
 9. 17
  Károly Molnár
  2014. október 22., szerda 23:25
  ha kijön az első adatforgalmat tartalmazó számla, nem fizetem be, mégha a családom, egyetemista közép és általános iskolás gyermekem marad internet a család meg TV és telefon nélkül, akkor se.
 10. 16 KassaiSonka
  KassaiSonka
  2014. október 22., szerda 20:57
  Ki ez a hülye? Idejön, ránköklendezni a Fidesz-propagandát? Minek?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Olvasókártya programok ITT

best of Narancs

Blog

még több cikk

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...