Nekik sem kell a szomszédba jönniük sötétségért: a román szocdemek népszavazáson döntenék el, hogy kik alkothatnak családot

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 3.

Külpol

Az eredmény bekerülne az alkotmányba.

A kormányon lévő szociáldemokraták abban bíznak, hogy ősszel népszavazáson dőlhet el, hogy módosítani tudják-e az alkotmányban foglalt családfogalom definícióját, ami reményeik szerint csak férfi és nő házasságára korlátozódna, ezzel zárnák ki az azonos neműek házasságának esetleges későbbi legalizálását – írja a 444.hu.

A román politika azóta gondolkodik a népszavazásban, amióta egy szervezet tavaly hárommillió aláírást gyűjtött azért, hogy az alkotmányban írják át: a család csak férfi és nő házasságát jelentheti.

A fogalom szigorítása egyébként nemcsak az azonos neműeket zárná ki a család fogalmából, hanem a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, és a nem házasságban együtt élő párokat is.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?