Jézus, mi folyik Hamburgban?! – 9 fotóval mutatjuk be a gigantikus balhét

  • narancs.hu
  • 2017. július 7.

Külpol

A tüntetők megpróbálták betámadni Putyin szálláshelyét is. Óriási a káosz a városban.

Csütörtök óta tartanak az utcai zavargások és akciók Hamburgban. A jellemzően antiglobalista tüntetők a G20-as találkozót vették célba – most épp Hamburgban.

false

 

Fotó: Fotók: MTI/EPA

A meccs elég kemény: a tüntetőket a rohamrendőrség tartóztatja fel hol több, hol kevesebb sikerrel.

false

 

A helyzet egyébként annyira súlyos, hogy a hamburgiak szerint egyenesen háborús állapotok uralkodnak jelenleg a városban. Ezt  csak alátámasztja a tény, hogy az utcákon 15 ezer (!) rendőr dolgozik.

false

 

A buszok nem járnak is a városban. A rendőrség ma délután pedig azt közölte, hogy a tüntetők egy csoportja Molotov-koktélt dobott a hatóságiakra.

false

 

Eddig már több tucat tüntetőt lecsuktak, és több mint 100 rendőr megsérült.

false

 

Trump feleségének és lányának az életébe is beleszóltak a tüntetések. Ők nem tudták elhagyni szállodájukat az események miatt.

false

 

Sokfajta ember tüntet. Van köztük anarchista, szélsőbalos, simán globalizmuskritikus, de környezetvédő is. Meg nyilván sok olyan, akit nem lehet sehova se besorolni.

false

 

A tüntetők mindeközben arról panaszkodnak, hogy túl durva a rendőrségi fellépés ellenük, az sokszor kifejezetten erőszakos.

false

 

A csütörtöki esti tüntetésen közel 12 ezren vettek részt. Ott kezdődött a kemény rész.

false

 

A mostani G20-as találkozó azért is érdekes, mert itt, azaz Hamburgban találkozott – ez péntek délután már múlt idő! – egymással először Donald Trump és Vlagyimir Putyin.

A tüntetések szombaton is folytatódni fognak.

Figyelmébe ajánljuk