Levélbomba Párizsban, lövöldözés egy grasse-i iskolában

  • narancs.hu
  • 2017. március 16.

Külpol

Egy 17 éves fiatal volt a Grasse-i támadó.

Levélbomba robbant a Nemzetközi Valutalap (IMF) párizsi irodájában, egy ember megsérült, miután kinyitotta a borítékot  – írta a CNN.

Nem sokkal később pedig a BBC jelentette, hogy ma délelőtt egy férfi kezdett el lövöldözni a franciaországi Grasse egyik iskolájában. Az elkövető a francia belügyminisztérium tájékoztatása szerint nyolc embert megsebesített, köztük a gimnázium igazgatóját is; egyelőre úgy tudni, ők könnyebb sérüléseket szenvedtek. A kormány ezután felhívta a figyelmet a terrorveszélyre a saját mobilos applikációja segítségével.

A támadás helyszíne

A támadás helyszíne

Fotó: BBC

A BBC későbbi hírei már arról szóltak, hogy két gyanúsított van, ám mostanra kiderült: egyetlen támadó volt, egy 17 éves fiú, aki az intézmény diákja, s a rendőrség letartóztatta.

(Via CNN, BBC)

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.