Macron leváltotta a budapesti francia nagykövetet, aki agyba-főbe dicsérte Orbánt

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 01., 17:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az elnök semmilyen formában nem hajlandó támogatni Orbán politikáját.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a budapesti francia nagykövet levélben állt ki Orbán Viktor mellett, aki szerinte nem szélsőséges, és még csak nem is populista. Eric Fournier egy belső táviratban írt erről, amelyben arról is szót ejtett, hogy Orbánt valamiféle magyarfóbia miatt támadják, jelentsen ez bármit is.

A magyar miniszterelnök sem nem szélsőséges, sem nem populista, csak báncsák, mer’ magyar

Mon Dieu! Francia sajtóértesülések szerint Orbán Viktor újabb rajongót szerzett magának. A lelkes Orbán-hívő ezúttal a Magyarországra delegált francia nagykövet, Éric Fournier, aki személyesen állt ki levélben Magyarország miniszterelnöke mellett, éppen ezért arra biztatta külügyminisztériumát, hogy meg kéne változtatni a francia álláspontot Orbán Viktorról, mert a magyar miniszterelnök sem nem szélsőséges, sem nem populista.

Amikor Emmanuel Macront megkérdezték a levélről a hét végi EU-csúcson, a francia elnök azt mondta, egyáltalán nem osztja a nagykövet véleményét, és semmilyen formában nem támogatja Orbán Viktor politikáját.

Macron most cselekedett is, és leváltotta Fournier-t, erről pedig már rendelet is született – szúrta ki a hvg.hu. Fournier helyére Pascale Andréani, korábbi OECD-nagykövet érkezik, aki hivatalosan csütörtök óta látja el a budapesti nagyköveti feladatokat.

Frissítés:

Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő a blogján azt írja, nincs összefüggés a nagykövet levele és a leváltása között. Soós szerint Macron 29-én fenyegetőzött a lecseréléssel, miközben június 28-i dátummal már aláírta az új magyarországi francia nagykövet kinevezését, bár a kinevezés csak június 30-án jelent meg a nyilvánosság számára is elérhető Hivatalos Lapban.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 01., 17:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  rworse
  2018. július 03., kedd 08:21
  7

  Nézd meg például a Pirkadat című "műsorban" nyújtott szerepléseit, külön élmény. :) Madarat tolláról, franciaszakértőt szelfmédmen műsor és blogsikereiről - lásd még prof. dr. habil. univ. mer. dr. prof. Nógrádhy Gyhörgyh, Spatula Gyuri, Gorka Sebi..., ezeknek a zsebváltozata a nem csak testileg, hanem szellemileg is elkorpulensedett hölgy.
  Ez a "magyar bajnok" dolog egyébként olyan, mint a földmágneses hereregeneráló konyhai taicsí robotgépfejpántot feltaláló, és azzal közboldogító teleshopnógrádik neve előtt a dr. és/vagy prof. előtag.
  "Magyarország egyik legnevesebb Franciaország-szakértője"! Hja, mert olyan nagy választék van Magyarországon Franciaország-szakértőkből, hogy a hölgynek sikerült az "egyik legnevesebb" címet elkapnia magának. :)

 2. 8
  naki
  2018. július 03., kedd 07:45
  "Fournier, Ön egy szar! "
 3. 7
  szegedi789
  2018. július 03., kedd 00:00
  6

  Baon.hu cikke szerint magyar bajnok bűvész (!) a hölgy. Ez jó. Ez tetszett. Hány nézőpontos mondhatja el magáról? Csattanós válasz fanyalgó rworse részére ! :) :) :)
 4. 6
  rworse
  2018. július 02., hétfő 21:26
  szegedi789

  Emberek, helyzetek változnak. Anno, volt valamennyi esély, hogy SEP-ből lesz valami, de ez az esély elszállt. Egyrészt behódolása miatt, másrészt sose volt különösebben képességes - nyilván ezért is hódolt be, a középszerűségből így "lépvén elő".
 5. 5
  szegedi789
  2018. július 02., hétfő 15:29
  Nekem ez a hír , főleg a koreográfiája miatt, kicsit fura. Furi. Egy az egyben kapáslövésre jön az orbáni propagandagépezetnek.
 6. 4
  szegedi789
  2018. július 02., hétfő 15:22
  SEP rendszeresen ír ellenzéki sajtóba, főleg ÉS-ben szoktam olvasni tőle cikket. És ha jól emlékszem még elempének is bedolgozott. (Talán 168óra (?) cikke foglalkozott a frakciók kiadásaival...) Nekem úgy tűnt a témájához értő valaki, nem ez a m1 kedvenc migrációkutatós-századvéges-nézőpontos slepp, akiknek frizurája, szemüvege, a tokája, de még az intonációja is hasonló. És minden mondatuk végén jön, hogy ööööö.
 7. 3
  rworse
  2018. július 02., hétfő 14:32
  Soós Eszter Petronella "Franciaország-szakértő". Ja, "szakértő". M1-es háziszakértő. Az egyik, akikre hivatkozni szokott a propagandatévé, hogy "egyes szakértők szerint..."


  "A francia nagykövet és a jereváni rádió esete: nem, nem azért távozik
  (...)
  Emmanuel Macron 29-én fenyegetőzött a lecseréléssel, miközben június 28-i dátummal (!) már aláírta az új magyarországi francia nagykövet kinevezését. A kinevezés megjelent a Hivatalos Lapban – június 30-án.
  Vagyis az új francia nagykövetet, Pascale Andreanit azelőtt (28-án) nevezték ki, hogy az elődjének a jegyzetéről megjelent volna bármi a sajtóban (29-én), így az oksági dolog teljesen ki van zárva."

  Ezt a magvas okfejtést Kovácshabonyrogán is elirigyelhetné. Istennek barma szakértő.
 8. 2
  tiszapolgári
  2018. július 02., hétfő 09:38
  Egy füst alatt Orbánt is leválthatta volna.
 9. 1
  Stronger
  2018. július 02., hétfő 08:14
  Ideje volt kirúgni ezt a barmot

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...