Ferenc József függőágyban, ez az új Kolodko-szobor

  • narancs.hu
  • 2021. május 7.

Kultúra

Két lakat közt hintázik a minicsászár a Szabadság hídon.

A függőágyban ringatózó Ferenc Józsefet ábrázolja Kolodko Mihály új miniszobra Budapesten, a Szabadság hídon – vette észre a hvg.hu. 

A szobor arra emlékeztet, hogy a hidat 1896. október 4-én a császár tiszteletére, az ő jelenlétében adták át. Később, 1946-ban nevezték át Szabadság híddá. A műalkotás a Szabihíd elnevezésű kezdeményezésre is utal: ez a rendezvénysorozat a Szabadság híd gyalogos használatáról, a Duna és az emberek kapcsolatáról szól, a Város és Folyó Egyesület rendezi a Fővárosi Önkormányzattal.

Az új szoborról készült fotó a Szabihíd Facebook-odalán is felbukkant.

Mi lehet Ferenc József ölében?

Közzétette: Szabihíd – 2021. május 7., péntek

 

Az ungvári születésű, anyai ágon magyar szobrászművész, Kolodko Mihály legtöbb alkotása szülővárosában látható. Amióta 2017-ben áttelepült Magyarországra, miniszobraival vált ismertté. Budapesten ismerik többek között a Rubik-kockát, A nagy ho-ho-ho horgász című rajzfilmben látható főkukacot ábrázoló művét.

Néhány munkája eltűnt, így a Batthyány tér közelében elhelyezett minitank, illetve a Mekk Elek is, ezeket pótolta. Ahogy a narancs.hu-nak mondta korábban, ez a műfajjal együtt jár, a semmiből tűnnek elő és a semmibe tűnnek el a szobrok.:

 

 

Figyelmébe ajánljuk