Kiállítás készül szexuális zaklatást elszenvedők műveiből

  • narancs.hu
  • 2018. január 15.

Lélek

A szervezők képzőművészeti és irodalmi alkotásokat is várnak.

Érintettek címmel kiállítást szerveznek, amelyre bárki olyan küldhet saját maga által készített festményt, rajzot, montázst, novellát vagy verset, aki valamilyen formában szexuális zaklatást szenvedett el. „Mindazoktól várunk képi vagy irodalmi alkotásokat, akiket megérint a bántalmazás jelensége, vagy akár nemkívánatos szavakat, érintéseket kellett elszenvedniük. Hiszünk abban, hogy a művészet gyógyító ereje segítheti a feldolgozást, éppen ezért az alkotás folyamatát tekintjük elsődlegesnek. Nem a képek, alkotások esztétikai értéke vagy a történtek megjelenítése a fontos, hanem az azzal kapcsolatos gondolatok, érzelmek láthatóvá tétele” – áll a felhívásban.

A projekt szervezői Boros Ilona jogász, Hobis Emőke designer, illetve két pszichológus, Csanaky Szilvia és Muth Vera, akik szerint a művészet lehet az alkalmas eszköz arra, hogy a #metoo kampányban felszínre hozott témák mélységei is láthatóak legyenek. Az alkotási folyamat emellett terápiás funkciót is betölthet.

A beküldött művekből 2018. március 22. és 25. között kiállítást szerveznek az Eleven Blokkban (1111 Budapest, Kende u. 1.).

Beküldési határidő: 2018. február 28. Az elküldött anyagoknál azt is fel kell tüntetni, hogy az alkotó milyen névvel vagy esetleg név nélkül szeretné kiállíttatni művét.

Az alkotások eljuttatásának módja: postai úton. A borítékon szerepeljen: „Érintettek”. Cím: Csanaky Szilvia, Vadaskert Alapítvány, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5. A küldemények bedobhatók a 1075 Budapest, Kazinczy utca 23–27. címen, az ELTE PPK épületének bejáratánál elhelyezett dobozba is.

Az irodalmi művek elektronikus úton is beküldhetők az alábbi címre: erintettek2017 [at] gmail [dot] com

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?