Őszinteségi roham: a BKV vezére elárulta, hogy csak az utasok 60–70 százalékát tudják majd elvinni a metrópótló buszok

  • narancs.hu
  • 2017. október 30.

Lokál

A többiek majd mennek máshogy.

A 24.hu vette észre, hogy Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az InfoRádióban beszélt a 3-as metró felújításáról, ahol tett egy igencsak meghökkentő kijelentést. „November 6-tól kezdődik a 3-as metró északi szakaszának felújítása, a pótlóbuszokra a számítások szerint csak az utasok kétharmada fér fel, ezért alternatív útvonalakat javasol a BKV” – mondta Bolla az Aréna című műsorban. Vagyis az utasok 60-70 százalékát tudják elszállítani a hatvan darab, egy-két éves buszokkal.

De nyugalom, lesznek „alternatív útvonalak” is: a BKV a többi utas számára a 12-14-es villamosokat „erősíti meg”, a vezérigazgató szerint ezek hosszabb kocsikkal és gyakrabban fognak közlekedni, és lesznek ráhordó járatsűrítések is.

A 3-as metró pótlásáról nemrég részletesen írtunk, a cikkből pedig sok egyéb mellett az is kiderül, mekkora létszámhiánnyal vág neki a metró felújításának a BKV:

Garázsvásár

Óriási létszámhiánnyal vág bele a BKV a 3-as metró felújításába, jelenleg is csak sok-sok túlórával biztosítható az elégséges szolgáltatás. Miközben a bértárgyalás 20 perces érdemtelen találkozóra redukálódott, a cég olyan buszokat vásárol az eredeti árnál drágábban, amelyeket korábban pont emiatt nem akart megvenni.

Figyelmébe ajánljuk