Király utcai robbanás – Estére ígérnek részletes tájékoztatót

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 25.

Lokál

Legalábbis ezt mondja a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Jelenleg csupán az biztos, hogy a Teréz körút és a Király utca sarkán történt tegnap esti robbanásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre sérült meg, egy nő és egy férfi. Mindkettőjüket kórházba szállították.

false

 

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Az index azt írja, hogy ugyan az M1 szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) nem zárja ki a terrorcselekményt, ám hozzáteszik, hogy „a TEK viszont azt közölte velünk, hogy ők ilyet nem mondtak”.

false

 

Fotó: Lakatos Péter/MTI

Viszont megszólalt Tuzson Bence. A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint a legfontosabb, hogy a budapesti Teréz körúti robbanás utáni nyomozás sikeres legyen, ezért mindenkitől felelősségteljes magatartást kér. Az államtitkár hozzátette, várhatóan estére a rendőrség már annyi információ birtokában lesz, hogy részletes tájékoztatást tud adni a történtekről.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?