Körbezárják az Országházat a kormányalakítás teljes idejére, de délután már lehet tüntetni

  • narancs.hu
  • 2018. április 25.

Lokál

Május 8-án sok lesz a védett személy.
„A lezárás hiányában nem lenne biztosítható a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a rendszeresen érkező diplomáciai küldöttségek, illetve külföldi védett személyek szabad mozgása”

– áll az Országgyűlési Őrség határozatában, amely elrendeli május 8-án a Kossuth tér lezárását a kormányalakítás idejére. Eszerint 6:00 és legkésőbb 14:00 között kell elkerülni a teret, az Országgyűlés alakuló ülése és az ahhoz kötődő programok biztosítása miatt.

A délutáni újabb kormányellenes tüntetést ez elviekben nem érinti: az ugyanis délután 17:00-kor kezdődik. Addigra pedig már ígérik a zárlat feloldását.

false

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.