Pár nap után összetörték a G-Mercis turul szobrot Ferencvárosban

  • narancs.hu
  • 2024. április 29.

Lokál

Egy 6 fős társaság rongálta meg a köztéri alkotást, a térfigyelő kamera felvette.

Idén a Turul-G elnevezésű szobor nyerte a kerület Public art pályázatát Ferencvárosban. A hírt pénteken a polgármester, Baranyi Krisztina tette közzé a Facebook oldalán.

A mondabeli Turul elragad egy G-osztályú Mercedes terepjárót. A Mercedes G-osztály manapság az orosz maffiához és a világ gazdagjaihoz, oligarcháihoz kötődik."

 
Horváth Csaba Árpád: Turul-G
Fotók: Facebook/Baranyi Krisztina

A Horváth Csaba Árpád által készített köztéri alkotás két hétig lett volna látható a Ferenc téren.

Csakhogy hétfő reggel már arról számolt be Baranyi, hogy a szobrot megrongálták, ledöntötték. Ahogy korábban a szintén Ferencvárosban felállított BLM-szobrot is.

"Őszintén bíztam abban, hogy most nem azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, úgyis jönnek a nácik és tönkreteszik egy művész munkáját… Nekik lett igazuk" – olvasható hétfői posztjában.

 

 

A Ferenc téren felállított szobrot vasárnapról hétfőre virradó éjjel egy 6 fős társaság rombolta le. Egy térfigyelő kamera felvette az esetet, "használható képeket készített, amit a rendőrség lefoglalt és elvitt a nyomozás miatt" – közölte a polgármester.

"Kérdés, hogy a Turul, vagy a G-Merci zavarta-e őket."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.