Tényi István bejelentést tesz az utasverő biztonsági őrök ügyében

  • - urfi -
  • 2017. január 27.

Lokál

Magyarország legaktívabb feljelentője nem késlekedett, cikkünk megjelenése után néhány órával már a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordult a metrón erőszakoskodó biztonságiak miatt.

Tegnap közöltük azt a hozzánk eljuttatott videót, amelyen a BKV-val szerződéses viszonyban álló biztonsági cég emberei ütnek-rúgnak egy férfit, aki kéregetett a metrón. A BKK és a BKV is elítélte a történteket, utóbbi azt írta, hogy tudomásuk szerint a két őr munkaviszonya azóta megszűnt. Ezt azonban egyelőre nem tudhatjuk biztosan, ugyanis a T.O.M. Controll biztonsági cég csütörtök óta nem reagált megkeresésünkre.

Az egyik szemtanú azt nyilatkozta, hogy feljelentést szeretne tenni, és három másik jelenlévő fel is ajánlotta, hogy adott esetben tanúskodik a bíróságon.

Tényi István persze megint mindenkit megelőzött, mint mindig.

false

Lapunkhoz is eljuttatta a bejelentést, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál tett ismeretlen elkövető ellen a 2012. évi C. törvény 339. § (1) bekezdésébe ütköző garázdaság vétség gyanújával. Tényi teljes terjedelmében idézi a magyarnarancs.hu cikkét, majd részletezi a garázdaság tényállásának jellemzőit, és végül azzal zárja sorait, hogy "A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem." Ettől még persze az - egyébként igen bátran viselkedő - szemtanúk is tehetnek jogi lépéseket.

A cikket és a videót itt találják.

Figyelmébe ajánljuk