Viszik az aktivistákat a Városligetből, ostromállapot a Ligetvédők táboránál

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. júl. 06., 10:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egyre több rendőr van a helyszínen.

Szerda reggel 7 óra körül több száz rendőr jelent meg a Városligetben, a Ligetvédők táborában. Ez percekkel azután történt, hogy a 8. kerületi jegyző kifüggesztette a Városligetet védők táborának kapujára a birtokvédelmi határozatot. A cél elég egyértelmű: a rendőrség teljesen körbevette az egykori Kertem területét, amelyre a Hungexpo kért birtokvédelmet, majd miután kiürítették a területet, egyenként kezdték el az aktivistákat elszállítani a helyszínről. Néhányan kitartanak, megint akadt olyan aktivista, aki odaláncolta magát az épülethez vagy felmászott a tetőre.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere és több aktivista is erősen megkérdőjelezte az akció jogszerűségét. Eközben a Ligetvédők szerint a jegyző által kifüggesztett birtokvédelmi határozattal sincs épp minden rendben: formai követelmények nem teljesülnek benne, és a kézbesítés mikéntje is megkérdőjelezhető.

Miközben egyre több rendőr van a helyszínen, a Ligetvédők egy csoportja spontán ülősztrájkba kezdett, leültek a kerítés mellé a földre, a rendőrök lábai elé. Egyelőre  nincs tervük, meglátják, mi lesz.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. júl. 06., 10:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Rózsi Deák Horáné
  2016. július 06., szerda 16:42
  Reméljük, hogy most már megértették a budaoestiek rosszul választottak2014-ben. Miért hitték, hogy az előző két ciklusban a fővárost háttérbeszoritó Orbán-kormány megváltozik. S miből gondolták, hogy a kFidesszel szolidáris polgármesterük a fővárosért dolgozik.? Bucsuzhatunk a ligettől, s a levegő javulásától is!
 2. 3 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2016. július 06., szerda 14:14
  Fasiszták.
 3. 2 Cheyenne
  Cheyenne
  2016. július 06., szerda 11:50
  Az a qurva szövegkörnyezet! Mert hogy nem mindegy, hogy akik csinálják, hogyan csinálják a projektet. Hasbarúgás, rendőri fellépés, idegosztályra bezárás stb. Ez a technika..

  No de mit szól mindenhez a susnyásban hallgató György Péter, Horn Gyula néhai tanácsadója, múzeumszakértő, esztéta, a Mancs nívós szakértő-szerzője?
 4. 1 yoyo
  yoyo
  2016. július 06., szerda 10:33
  Sajnos a szégyenletes rendőri fellépés nyomán már nincs senki a kertemben.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A gazda áldásával
Milliárdos ingatlancéget irányít Schmidt Mária
Hegymenet
Debreczeni József kritikája
Interjúk
Luc Besson, Baráth Emőke
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Gasztró

még több gasztró

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...