Viszik az aktivistákat a Városligetből, ostromállapot a Ligetvédők táboránál

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. júl. 06., 10:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egyre több rendőr van a helyszínen.

Szerda reggel 7 óra körül több száz rendőr jelent meg a Városligetben, a Ligetvédők táborában. Ez percekkel azután történt, hogy a 8. kerületi jegyző kifüggesztette a Városligetet védők táborának kapujára a birtokvédelmi határozatot. A cél elég egyértelmű: a rendőrség teljesen körbevette az egykori Kertem területét, amelyre a Hungexpo kért birtokvédelmet, majd miután kiürítették a területet, egyenként kezdték el az aktivistákat elszállítani a helyszínről. Néhányan kitartanak, megint akadt olyan aktivista, aki odaláncolta magát az épülethez vagy felmászott a tetőre.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere és több aktivista is erősen megkérdőjelezte az akció jogszerűségét. Eközben a Ligetvédők szerint a jegyző által kifüggesztett birtokvédelmi határozattal sincs épp minden rendben: formai követelmények nem teljesülnek benne, és a kézbesítés mikéntje is megkérdőjelezhető.

Miközben egyre több rendőr van a helyszínen, a Ligetvédők egy csoportja spontán ülősztrájkba kezdett, leültek a kerítés mellé a földre, a rendőrök lábai elé. Egyelőre  nincs tervük, meglátják, mi lesz.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. júl. 06., 10:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  2016. július 06., szerda 16:42
  Reméljük, hogy most már megértették a budaoestiek rosszul választottak2014-ben. Miért hitték, hogy az előző két ciklusban a fővárost háttérbeszoritó Orbán-kormány megváltozik. S miből gondolták, hogy a kFidesszel szolidáris polgármesterük a fővárosért dolgozik.? Bucsuzhatunk a ligettől, s a levegő javulásától is!
 2. 3
  Hóvarjú
  2016. július 06., szerda 14:14
  Fasiszták.
 3. 2
  Cheyenne
  2016. július 06., szerda 11:50
  Az a qurva szövegkörnyezet! Mert hogy nem mindegy, hogy akik csinálják, hogyan csinálják a projektet. Hasbarúgás, rendőri fellépés, idegosztályra bezárás stb. Ez a technika..

  No de mit szól mindenhez a susnyásban hallgató György Péter, Horn Gyula néhai tanácsadója, múzeumszakértő, esztéta, a Mancs nívós szakértő-szerzője?
 4. 1
  yoyo
  2016. július 06., szerda 10:33
  Sajnos a szégyenletes rendőri fellépés nyomán már nincs senki a kertemben.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs