A bátor kis nyuszi plakátja

  • narancsblog
  • 2014. május 3.

Narancsblog

false

 

Fotó: magyarisztan.tumblr.com

Már csak bő három hét, s jön az újabb választás, ki menjen az Európai Parlamentbe? A közelgő alkalomra tekintettel az állampárt is beleállt a kampányba, ma reggelre fideszes plakátok lepték el a fővárost „Üzenjünk Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak!” felirattal.

Nos, e közlemény – már ha eltekintünk feltűnő hasonlatosságától a hózentrógerját húzogató kis nyuszival, a köhögő bolhával és az egész állatparkkal – egyfelől olyan, mint maga a Fidesz, betegesen hazug és romlott, másfelől viszont színigaz.

Színigaz, mert igenis tiszteletet a magyaroknak, s amiről már e plakát sajnálatosan nem szól, tiszteletet a többieknek, mindenkinek, s magának a szövetségnek, az Európai Uniónak. Ahová tartozni anno népszavazással megerősítvén szándékozott ez az ország. Hogy éppenséggel az unió iránti tisztelet hiányában marad el a magyarok tisztelete, az speciel az úgynevezett magyarok baja, tehát az országé, viszont pont a plakát kibocsátója intézte el nekik.

S éppen ezért szerfelett hamis és álságos ez a közlemény, hiszen arról szól, hogy levesszük rólad a megvetést, amit mi hoztunk rád. S mivel vesszük le, a keménykedés ígéretével. Azzal, hogy mindent úgy csinálunk, mint eddig, vagy még bunkóbban. Ja, mi majd odaüzenünk Brüsszelnek, s az menten a nadrágjába tesz, s elkezd tisztelni. Reggel, délben, este.

Nos, ettől ugyan nem fog. S ettől Orbán Viktor kormánya nem jelenti továbbra sem az egész országot.

Lehet persze minderre azt mondani, hogy á, ez csak kampányfogás, s a Fidesz csak a durván unióellenes Jobbik vitorlájából akarja kifogni ügyesen a keleti szelet, de ha végigtekintünk a kormányzat elmúlt négyévnyi szövetségi politikáján, hamar belátjuk, hogy az üzenet távolról sem idegen attól, inkább teljesen önazonos. Handabandázunk, szabadságharcot vívunk az egyik arcunkkal, s kunyerálunk a másikkal. Most május 25-ig a handabandázós szakasz következik, annál is inkább, mert a múlt hét óta tudja mindenki, hogy Magyarország felé a kifizetés bizonytalan ideig szünetel.

Figyelmébe ajánljuk