Hagyják dolgozni Vida Ildikót!

  • narancsblog
  • 2014. november 5.

Narancsblog

Elrontaná a mókát a megint tökhülye ellenzék.

Az ellenzék (az MSZP, a DK, az Együtt-PM) most egy hangon követeli azt, hogy Vida Ildikó mondjon le, sőt, hogy Orbán Viktor „tegyen rendet”, és mentse fel a NAV vezetőjét. Még az sincs kizárva, hogy tüntetés is lesz, sőt az sem, hogy a tüntetésen sokan lesznek.

false

 

Fotó: MTI

Reméljük, a tüntetők nem azt fogják követelni, hogy Vida Ildikó mondjon le, és különösen nem azt, hogy Orbán Viktor tegyen rendet. Mert Orbán esetleg tényleg rendet tesz: a maga módján. Meghallja a nép szavát, és kirúgja Vidát, és egy gáláns ajánlattal megvásárolja még a hallgatását is. (Láttunk-e már olyat, hogy aki tegnap este még Simicska harcostársa volt, ma reggel már nem Simicska harcostársa, hanem épp ellenkezőleg? Nevek, és különösen Baji Csaba nevének említésétől tartózkodva állíthatjuk, hogy mi már láttunk.) Az esetleges adóhivatali korrupció vizsgálatát pedig az ügyészség fogja bonyolítani. Ha az alapos nyomozás érdekei megkívánják, akár több évig is! Sőt, évtizedig!

Ez lenne a legkevésbé rossz kimenet Orbánnak – de akkor miért követeli ezt az ellenzék? És tényleg Orbán Viktornak kéne „rendet tennie”? Jön a jó király, akit a galád kincstárnokok, kamarások, adószedők becsaptak, még tán a népet is sanyargatták, ám a király most deresre vonja őket, és minden jó lesz! Na ne izéljünk már. Ebben az országban a korrupció urát és fő haszonélvezőjét Orbán Viktornak hívják, bárkinek, aki „rendet tesz”, először őt kell rendbe tennie. És ha már itt tartunk: ha Vida most eltűnik a színről, a legkisebb esélye is elvész annak, hogy a botrány Orbán közeli környezetét (és velük magát Orbánt) inkrimináló szálai napvilágra jussanak. Nem nagy esély ez, de bizalmunkat Vida Ildikóba vetjük!

El a kezekkel Vida Ildikótól! Hagyják Vida Ildikót vizsgálni!

A biztonság kedvéért azért az ügyészség is vizsgáljon. Győzzön a jobb, az igazabb vizsgálat!

Ne váltsa le Orbán Viktor Vida Ildikót! Váltsa le inkább Vida Ildikó Orbán Viktort!

Figyelmébe ajánljuk