Narancsblog

Így reagált a Fidesz arra, hogy Gulyás Márton péntek este közös színpadra állította az ellenzéki vezetőket

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 02., 16:45
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A pártközpontban nem igazán erőltették meg magukat.

Péntek este megnyílt az Agóra, amely a Gulyás Márton által indított Közös Ország Mozgalom Alkotmány utcában felállított közösségi tere. A következő hetekben a jelenleg nagyon a Fidesznek lejtő választási rendszer lebontásáról is ötletelnek majd itt. A nyitórendezvényen megtörtént az, amire nagyon régóta nem volt példa: nyolc ellenzéki párt képviselője egy színpadra állt, ott volt egymás mellett az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a Momentum, a Párbeszéd, a Liberálisok és a MoMa is. Mi is ott voltunk a helyszínen, készítettünk egy videós összefoglalót az eseményről.

Véget ér az ellenzék széthúzása?

Megnyílt az Agóra, a Gulyás Márton által indított Közös Ország Mozgalom Alkotmány utcai közösségi tere.

Megnéztük, hogy szombat délutánig a Fidesz mit reagált az ellenzéki megmozdulásra. Péntek estére a mára teljesen súlytalanná vált Fidelitas vezetőjét, Böröcz Lászlót küldte a pártközpont egészen a Kossuth térig, ahol egyáltalán nem meglepő módon féktelen sorosozásba fulladt a sajtótájékoztatója. Az MTI tudósításában nincs olyan mondat, amelyet Böröcztől idéznek, és ne szerepelne benne Soros György neve. Néhány „velős” megállapítás a Fidelitas elnökétől:

– Aki fellép Gulyás Mártonék színpadára, az „nyilván Soros György érdekeit képviseli”, amelyek közül több millió migráns Európába telepítésének tervét emelte ki.

– A politikus viccnek, „Soros György bábszínházának” nevezte a választási rendszer megváltoztatásáról szóló beszélgetést.

– Magyarországon nem így, hanem az emberek bizalmának elnyerésével lehet kormányra kerülni, hozzátéve, hogy Soros György hálózatának több államban alkalmazott módszere a káoszteremtés, a kisebb közösségeken belüli feszültségek szítása, ezzel pedig „a kormány ellen próbálják meg hergelni az embereket”.

– Soros Györgynek olyan kormányra van szüksége, amely úgy ugrál, ahogy ő fütyül.

Még annyit se kellett mondania Böröcznek, hogy szerintük a választási rendszer tök korrekt vagy legalább elmegy, mert ők alkották, és hát a Fidesznél ma nincs okosabb párt az országban, de nem, a sorvezető Sorosnál mindig megáll, úgy tűnik, a pártközpont szerint ennyi éppen elég.

Mindez szombaton sem volt másként, a Fidesz szóvivője, Puskás Imre ennyire volt képes: az az egyeztetés, amit ellenzéki pártok kezdeményeztek Agóra elnevezéssel a választási rendszer megváltoztatása érdekében, egy „Soros-bábszínház”. Azon szervezetek vesznek részt benne, amelyek támogatják az illegális migrációt – tette hozzá. Olyan kormányt akarnak, amely a migránsok betelepítését és a kerítés lebontását támogatja – fogalmazott.

Kérdés, a választásokig lesz-e olyan téma, amire válaszként ne Sorossal riogatna a kormánypárt. Minden bizonnyal nem, hiszen akkor érdemben kellene megnyilvánulniuk szakmai kérdésekben, amelyről mostanra teljesen leszoktak.

Közös Ország Mozgalom: formához a tartalom

Egy ügy erejéig sikerült összehozni az egymástól sokszor idegenkedő liberális és baloldali pártokat. Ez azonban törékeny egység. Szeptember 1-jén nyílik meg az Agóra, a Közös Ország Mozgalom (KOM) által kezdeményezett „közösségi tér”, amely lehetőséget biztosít első ügyük, a választási rendszer reformjáról szóló egyeztetésekre.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 02., 16:45
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  szegedi789
  2017. szeptember 02., szombat 20:37
  - 150-200 ember, szerintem, minimum nem érti, hogy (á la böröcz) Soros miért venné meg az ellenzéket (akik jelen helyzetben esélytelenek, illetve hogyan kell 1-2-3-4- ... db ellenzékit megvenni, árfolyam?, zsinegen rángatni ?), hogy a hatalom birtokában menekültek millióival letarolja a kontinenst, és, ööö, hát,
  ha "nyerészkedő" tetszik lenni, akkor hogy nyerészkedne, ha ezzel bedönti tőzsdét . . . ???

  - Paks2, letelepedési kötvény, Pintérsándor, O.-klán gyarapodása, orosz érdekszféra&eus kilépés . . . Ezek nem rombolnák le hamarabb az országot ??? Vagy szimplán Soros ? Ennyike ???

  - Óó, pedig azt hittem, komplikáltabb lesz a mesterterv . . .

  - Kötcsén is volt legalább 150 valaki, bár enyhén szólva is KÁRTÉKONYABB banda .

  - 150-nél kicsit többen elégedetlenek orbánvik mámoros kormányzásával . . .
 2. 10
  szegedi789
  2017. szeptember 02., szombat 20:26
  1. "Emese, most már indul a buszod . . ."

  2. Mai nap suta tanúúúlsága, hogy galambocska egy Emese.


 3. 9
  galambocskám
  2017. szeptember 02., szombat 20:19
  "Péntek este 150-200 ember gyűlt össze a Gulyás Márton aktivista fémjelezte Közös Ország Mozgalom Agóra néven elindított rendezvénysorozatának a megnyitójára."

  Az idézett mondat a 168 Órából való.


  Kedves rworse!

  Nem idegen a témától hogy hányan voltak kíváncsiak a rendezvényre.

  :)
 4. 8
  galambocskám
  2017. szeptember 02., szombat 20:10
  Azt olvastam (a Mandin olvastam) hogy kb. négyszázan voltak mint érdeklődő közönség. Na persze a Mandin a gulyásmarci népszerűsége nem számottevő (eufémizmus) de itt sem olvasok arról hogy mennyien voltak kíváncsiak rájuk. Az előző ellenzéki izéről is azt olvastam, hogy kb.négyszázan voltak.
 5. 7
  galambocskám
  2017. szeptember 02., szombat 19:56
  A kettős front rovására írom hogy nem nekem jutott az eszembe az Agorát Agóniának nevezni.

  (Hanem Mindenyssa Zdenko hozzászólónak a Mandin. Na mindegy, el van csórva, slussz.)
 6. 6
  szegedi789
  2017. szeptember 02., szombat 19:38
  jav.: '56-os emlékévből
 7. 5
  szegedi789
  2017. szeptember 02., szombat 19:37
  Böröcz úr meg nem a hírhedt V.ker.-ben tevékenykedik . . . ??? Fidelitas . . . Aha.

  Galambocska f@szságát meg egy pillanatra szemrevételezve:

  1. 70 ezer , ööö, az tényleg szép szám. Alt-right, meg egyéb idióta szélsőjobbos republikánusok persze, hogy IMÁDJÁK Sorost . . .
  2. Ha már alt-right, meg republkinánusok. Mit tettek a hazáért ? Hatalomra segítettek egy hülye, inkompetens, eddig még ígéreteiben is állandóan belesülő idiótát, akit még egy jó kis hazaárulós orosz ájer is körbeleng . . .

  Sorosnak ezek után csak hátra kell dőlnie . . .

  3. Ámerikában mit tartanak, azt sajnos ön se, és prosti srácok se tudnák megmondani . Még én sem.

  4. Pesti Srácok (főnökei) meg szépen megtollasodtak 156-os emlékévből. Amire előzőleg azt mondta volna az ember, hogy naaa, ezt már neeem . . . De már a lombikbébiknél és túlárazott lélegeztetőgépeknél tartunk . . .
  Erre már nem tért ki. Sajna.
 8. 4
  szegedi789
  2017. szeptember 02., szombat 19:27
  Most ezt nagyon nem értem,

  Soros Dzsordzsi megkaparintja kormányzatot (megosztott ellenzékkel hogyan ?), hogy elsöpörje országot/Európát 2 millió menekülttel ?

  S.GY. nem befektetéseiből él? De.

  Akkor miért érné meg káoszba taszítani Európát/Magyarországot ???

  Én legalább is úgy tudtam, ha Ejróóópa káoszba taszítódik, az nem csak BUX-indexet érintené érzékenyen . . .
 9. 3
  Kovacs
  2017. szeptember 02., szombat 19:17
  1: Ha a hetvenezres számot Soros ügyben számottevőnek tartod, csak abban az értelemben lehet lefordítani, hogy Soros Györgyöt több mint 99 százalékban kedvelik. Ott Amerikában. Is.
 10. 2
  rworse
  2017. szeptember 02., szombat 19:13
  Erdőspéterkurvaanyád - mindazoknak az aljadék agitprop kommenttrolloknak, akik bármilyen cikkhez a témától abszolút függetlenül a maguk oda nem illő aljadék agitprop monomániájukat emlegetik oda.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt