Kétségbeesett fenyegetőzés – Rogán, Kocsis és az MSZP

  • narancsblog
  • 2013. január 11.

Narancsblog

Nagyon leakadnánk már a jobboldal kedvenc publicistájának aktuális cikkéről, de az, hogy Kocsis Máté a Bayer elleni ellenzéki összefogás miatt összehívja a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsági ülését, bizony megakadt a torkunkon.

Kocsis előtt Rogánról vagyunk kénytelenek néhány szót ejteni, mert tegnap (párttársát megelőzve) interjút adott az MTI-nek. Ebben – miután minden, az ország gazdasági és belpolitikai kérdését fejben megoldotta – Bayer írásáról is akadt mondandója. A végkövetkeztetés és az interjú zárása ez volt: „Elképzelhetetlennek tartom, hogy volt és jelenlegi MSZP-s politikusok úgy viselkednek, mintha nem lenne más válaszuk egy ilyen tragédiára, csak az, hogy egy publicista bírálatán keresztül közvetve védelmükbe veszik egy bestiális gyilkossági kísérlet elkövetőit” (kiemelés tőlünk). Rogán azért Bayert is kritizálta a végső nagy igazság megállapítása előtt: „Természetesen helytelen, ha valaki egy konkrét bűncselekmény elkövetői kapcsán egy egész emberi közösségről fogalmaz meg sommás ítéletet. Ezt semmilyen indulat nem indokolja és nem is indokolhatja.”  Hogy ezt a logikát miért nem volt képes az MSZP-re is alkalmazni (vagyis belátni, hogy ha valaki egy egész emberi közösséget gyalázó írás szerzőjét elmarasztalja, avval nem állít semmit a bűncselekmény elkövetőiről – ha csak a bűnelkövetés egyetlen okának a közösséghez tartozást nem tartja), arra nyilván nem Rogán logikai képességeiben találjuk meg a választ, hanem a hurok szorításában. Ekkora baromságot csak akkor mond valaki, ha nem érzi magát biztonságban.

És most, hogy így-úgy, de erősödik az ellenzék, miközben a kormány kudarcot kudarcra halmoz, támadni kell. Rogán verbálisan csapkod, Kocsis Máté viszont tevőlegesen is fellép – egyik szánalmasabb, mint a másik. Veszélyes, amit az MSZP csinál! című közleményében, miután részvétét fejezte ki a szigethalmi és az ózdi áldozatok hozzátartozóinak, néven nevezi a bűnt: „Veszélyes, amit az MSZP volt és jelenlegi politikusai csinálnak: utcai, politikai gyűléseket szerveznek, nyilatkozataikkal elbizonytalanítják a bűnüldöző szerveket és a rendőröket, ezzel a gyilkosok pártjára állnak.” Hogy ellenzéki politikusok nyilatkozatai miként tudják elbizonytalanítani a bűnüldöző szerveket, azt ne firtassuk (nagy baj lenne, ha így lenne), mert ebben a szövegben már annyi összefüggés sincs, mint Rogánéban. De fenyegetés igen: „A honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként kezdeményezem a bizottság rendkívüli ülésének összehívását. Felszólítjuk az MSZP volt és jelenlegi politikusait, hogy az utcai, politikai gyűlések helyett mutassanak felelős politikai magatartást, és vegyenek részt a munkában!”

Sírva vigadunk majd ezen az ülésen.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.