Krétakör az OSA-ban

  • 2016. május 4.

Snoblesse

Mindent megtudhat a múltjukról. Immár online Schilling színháza.

A lehető legjobb helyre került az Európai Kulturális Alapítvány Margit hercegnő díja, melyet idén a Krétakör kapott meg. A díjjal járó pénzjutalmat Schilling Árpád és csapata, a Krétakör online archívumának fejlesztésére szánta; hogy milyen eredménnyel, azt mindenki megtekintheti itt.

false

Kapva kaptunk az alkalmon mi is, legkedvesebb színházi emlékeink után kutatva két kattintással már benne is voltunk a Fészek emeletén megrendezett legendás Siráj és a még legendásabb Liliom előadásában.

Siráj

Siráj

Liliom

Liliom

 

A Krétakör azonban nem lenne Krétakör, ha az archívum indulását ne követné nagyszabású, szókimondó, szakmai diskurzus: ma épp erre kerül sor az OSA Archívumban. Mindenkit és minden építő gondolatot szeretettel várnak a beszélgetésen, melynek keretében biztosan szó lesz a hasonló adatbázisok világáról, a politikai környezetről, a társadalmi szerepvállalásról, a függetlenségről és az érdekképviseletről. Meg persze még sok minden másról.

Előadók:

Jászay Tamás kritikus, Schilling Árpád próbanaplóinak szerkesztője

Schilling Árpád alapító, Krétakör Alapítvány

Kricsfalusi Beatrix színháztörténész

Gáspár Máté kuratóriumi elnök, Krétakör Alapítvány

Török András filantrópia-tanácsadó

Lengyel Anna dramaturg, a Panodráma vezetője

Zubek Adrienn ügyvezető, Stúdió K; egykori FESZ-elnök

Potyondi Linda ügyvezető, Krétakör Alapítvány

Juhász Bálint projektvezető, Krétakör online archívum

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.