Sven macskája

  • 2016. december 10.

Snoblesse

Pettson és Findusz bábszínházba megy.
false

Sven Nordqvist, Pettson & Findusz kitalálója híresen magának való felnőtt, de a Narancs kérdéseire készségesen válaszolt, és svédországi magányából még jókívánságokat is küldött két kiskorú kelet-európai rajongójának. De a legfontosabbat még nem is említettük; Nordqvist úr végre-valahára választ adott mukla-ügyben, íme:

Magyar Narancs: Kérem, nyilatkozzon mukla-ügyben! Az addig rendben, hogy Pettson háza telis-tele van ezekkel az apró lényekkel, de számos hazai olvasója él a gyanúperrel, hogy az ön otthona egy valóságos muklatelevény. Cáfolja meg, ha nem így van!

Sven Nordqvist: Sem teljesen megcáfolni, sem teljesen megerősíteni nem tudom. A városban, ahol lakom, nincsenek muklák, ennyit bizton állíthatok. De a vidéki élet más tészta, ott bármi megtörténhet. Abban a falusi házban, ahol régebben a családommal laktam, sokszor az az érzésem támadt, hogy rajtunk kívül mások, apró teremtmények is benépesítik a szobákat. Ez az érzés különösen akkor vett erőt rajtam, amikor valamit nem találtam. Meggyőződésem, hogy ezek az apró lények lopdosták el az eltűnt tárgyakat. Ők voltak, és nem az egerek, erre mérget vennék.

Aki tovább olvasná Sven szavait, a teljes interjúért kattintson ide vagy ide, aki viszont bábjáték formájában venné magához Pettson és Findusz adagját, annak a Budapest Bábszínház előadását ajánljuk.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?