Nem kell oltás Wimbledonban, Djokovic megvédheti címét

Sport

A szervezők nem kötik az indulást koronavírus elleni védőoltáshoz.

A világelső Novak Djokovic megvédheti címét a wimbledoni tenisztornán, miután a szervezők kedden bejelentették, nem kötik az indulást koronavírus elleni védőoltáshoz.

A 20-szoros Grand Slam-győztes szerb sztár nincs beoltva, ami miatt januárban nem léphetett pályára az Australian Openen, ahol végül a spanyol Rafael Nadal diadalmaskodott, begyűjtve ezzel rekordot jelentő 21. GS-trófeáját. A 34 esztendős Djokovic pályafutása során hatszor nyert az All England Clubban, a legutóbbi három kiírás alkalmával nem talált legyőzőre. A Melbourne-ben történtek után a belgrádi sztár bejelentette, továbbra sem fogja felvenni az oltást, még akkor sem, ha ezzel újabb Grand Slameket bukik el.

A történet háttere, hogy Djokovic eddigi nyilatkozataiból arra lehet következtetni, hogy oltásellenes, és még egy vakcinát sem vett fel. A járvány kitörésekor ő is, felesége is osztott meg olyan videókat, amelyek szerint az 5G-hálózatok a felelősek a pandémiáért.

„Személy szerint ellenzem az oltást, és nem szeretném, ha valaki arra kényszerítene, hogy csak akkor utazhassak, ha be vagyok oltva" – ezt írta tavalyelőtt áprilisban. „Nem vagyok szakértő, ugyanakkor jogom van arra, hogy eldöntsem, mi a legjobb a saját szervezetem számára. Folytatom a kutatásokat, nyitott maradok, hiszen mindannyiunk számára fontos ez a kérdés” – írta később. Aztán szervezője volt egy bajnokságnak, ahol több versenyző, köztük ő és felesége is elkapta a fertőzést. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk