Virágzik a sportélet Orbán szülőföldjén: egy újabb akadémia épül Felcsút mellett

  • mk
  • 2017. október 15.

Sport

Az állami támogatás itt sem maradhat el.

A Magyar Távirati Iroda vasárnap este közölte a hírt, miszerint letették a Pannonia Junior Golf Akadémia és Képzési Központ alapkövét. Mint írják: a beruházás célja az, hogy a Magyar Golf Szövetség – a kormánnyal egyetértésben – a sportág népszerűsítésének és fejlesztésének érdekében akadémiai szintű képzést nyújtson a jövő generációjának.

A bejelentésnek több érdekessége is van, ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy a beruházás a Felcsúttal szomszédos Alcsútdoboz mellett – valójában az utóbbi település Orbán Viktor szülőfaluja – valósul meg a Pannonia Golf and Country Club területén, amely az OTP-vezér Csányi Sándor családjának érdekeltségébe tartozik. A Magyar Golf Szövetség – mint ahogy egyre több sportegyesület és szövetség – is fideszes fennhatóság alatt áll, az elnök Szivek Norbert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója is egyben.

A golfközpont bejárata

A golfközpont bejárata

Fotó: MTI

A golfakadémia és képzési központ felépüléséhez a kormány 100 millió forintot biztosít, a Pannonia Golf and Country Club pedig további 70 milliós önerővel járul hozzá a beruházáshoz.

A vasárnapi alapkőletételnél ott volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szivek Norbert és Szórád György, az Alcsútdoboz melletti Máriavölgyben található Pannonia Golf and Country Club vezetőségi tagja is. Szabó Tünde szerint a beruházás közelebb hozza azt a reményt is, hogy a 2020-as tokiói olimpián magyar golfozó is ott legyen.

Néhány kilométeres körzetben ez már a második akadémia, hiszen Felcsúton évek óta működik a focistákat nevelő Puskás Akadémia. A most épülő golfközponttól néhány percre található az Orbán-családhoz tartozó hatvanpusztai birtok is, így a miniszterelnök könnyen ellenőrizheti majd, hogy jó helyre megy-e a százmilliós állami támogatás.

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből gyarapszik az Orbán család

Egy igaz barát ott segít, ahol csak tud. Már évek óta téma, hogy a Felcsút melletti hatvanpusztai majorságot úgy bérelheti Mészáros Lőrinc cége az Orbán Győző tulajdonában lévő CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-től, hogy valójában nem is a felcsúti polgármester vagy valamely érdekeltsége használja a hatalmas birtokot.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?