7 kérdés – Kovács Patrícia

  • - izs -
  • 2012. július 18.

Színház

Gyerekszínészként kezdte, a legendás Máté-osztályban folytatta, sokat forgatott Sas Tamással, még többet játszott színpadon. A manapság főleg a Társas játék gátlástalan szexbombájaként és a Kramer kontra Kramer fásult feleségeként ügyködő színésznőtől kérdeztünk most hetet.

1. Kitől kérnél autogramot?

Zavarban lennék autogramot kérni bárkitől is. Az ilyesmi utoljára kamaszkoromban vonzott – akkor viszont boldogan kértem volna a Metallica valamelyik tagjától. De autogramot végül csak egy embertől, az akkor végzős Alfölditől sikerült szereznem.

2. Mi a luxuskiadásod?

Ha luxus az, hogy minőségi krémeket használok, és mindig van parfüm rajtam, akkor ezek a dolgok. Illetve ragaszkodom hozzá, hogy a kutyáim a legjobb minőségű tápot kapják.


Fotó: Sióréti Gábor

3. Harry Potter vagy Háború és béke?

Háború és béke. Az első Harry Potter-film pár jelenetét láttam, de azt éreztem, hogy felnőttként ez nem mond nekem semmit, és valószínűleg akkor sem vonzana, ha gyerek lennék.

4. Melyik kitalált figuránál érezted leginkább, hogy mintha rólad mintázták volna?

A Yentl címszereplőjénél. Barbra Streisand játszotta a filmben ezt a nőt, aki szembemegy a szokással és hagyománnyal, és egyáltalán nem érdekli, hogy mit várnak el tőle. Ez rám is jellemző.

5. Mit tennél, ha férfi lehetnél egy napra?

Kíváncsi lennék, hogy mit éreznék, miközben megszületik a saját gyerekem. Mert azért az nem lehet egyszerű, hogy a férfiak csak közvetve élhetik át ezt az élményt.

6. Mit töltöttél le utoljára?

A legszebb dolog című francia filmet, de még nem néztem meg.

7. Melyik előadást nézve érezted legutóbb, hogy ez a legjobb dolog a világon?

A most végzett Máté-osztálynak volt egy zseniális előadása: Zsótér csinálta meg velük Brecht Félelem és macskajaj a harmadik birodalomban című darabját – azt éreztem közben, hogy semmibe se tudnék belekötni, mert ami a színpadon zajlik, az úgy tökéletes, ahogy van.

Legutóbbi nagyinterjúnk Kovács Patríciával itt, a Kramer kontra Kramerről szóló kritikánk pedig itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk