„Sok álmatlan éjszakám volt” – Udvaros Dorottya a POSZT-ról

  • narancs.hu
  • 2015. június 4.

Színház

„Az is megfordult a fejemben, hogy miért legyek a POSZT-on mint valami díszpinty” – mondja a fesztivál díszvendége, aki ma délután ünnepélyesen megnyitja a színházi találkozót.

Ma délután öt órakor, a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozó ünnepélyes megnyitóján köszöntő beszédet mond Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt, Pécs polgármestere. A fesztivált megnyitja Udvaros Dorottya színművész, a POSZT díszvendége.

Vele készített interjút Szentgyörgyi Rita, amelyet a csütörtökön megjelent nyomtatott lapszámban találnak. A Nemzeti Színház társulatának tagja azt mondja, egyedül a színház hatalmában hisz, a széthúzás pedig az egész színházi társadalom hibája.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A POSZT körül kialakult helyzet fájdalommal és szomorúsággal tölti el Udvarost, erről így beszél:

„Sok álmatlan éjszakám volt, még az is megfordult a fejemben, hogy miért legyek a POSZT-on mint valami díszpinty. Sőt, az is eszembe jutott, hogy ezzel a szép kerek számmal zárjuk le, és ne legyen több POSZT, ha nem vagyunk képesek pár napot békében egymással tölteni. Emlékszem azokra az időkre, amikor a POSZT még különleges alkalom volt, és izgatottan vártam, hogy csak úgy lemenjek, és együtt lehessek a kollégáimmal. Soha nem az izgatott, hogy szerepel-e versenyben valamelyik előadás, amelyikben éppen játszom. A színházi találkozó alapgondolata a játékosságra épült, nem pedig arra, hogy vérkomolyan méregessük, ki vesz részt a zsűriben, vagy melyik előadás nyer.”

A POSZT-botrányról szóló cikkeinket itt olvashatják, az Udvaros Dorottyával készült teljes interjút pedig a legújabb Narancsban.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?