Gulyás Márton: Magára valamit is adó ellenzéki politikus nem ül be az Országgyűlésbe

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 09:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Önkritika után most kezdődik az ellenállás.

A Közös Ország mozgalmat vezető aktivista, Gulyás Márton a Hír Tv-ben azt mondta, mindenkinek, neki személyesen is most önkritikát kell gyakorolnia, és át kell gondolnia, mivel járult hozzá ahhoz, hogy kétharmada legyen a Fidesznek.

„Úgy gondolom, hogy azok az ellenzéki képviselők, akik magukra adnak, nem ülnek be egy ilyen megalázó helyzetben, mert ez semmi másról nem szól, csak a demokrácia színjátékának biztosításáról” – mondta az ellenzéki politikusok lehetőségeiről.

Nagyon fontos lenne, hogy önkritikus mondatokat mondjon mindenki, aki a képviseletünkre jelentkezett, „oltári nagy bukás következett be, ezt tagadni, kozmetikázni nagy hiba lenne”, tette hozzá.

Gulyás szerint a legrosszabbra kell felkészülni, és az ellenállás igazából csak most kezdődik.

A Közös Ország mozgalom jövőjéről azt mondta, még nem alakították ki az álláspontjukat arról, folytatják-e.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 09:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  hóvarjú
  2018. április 11., szerda 16:01
  Gulyás Márton is monnyon le!
 2. 14
  jhamori
  2018. április 11., szerda 08:47
  A képviselők képviselnek – ennél világosabban nem tudok fogalmazni. Ám a kétharmad esetén az egyharmad szóhoz sem jut: tehát az egyharmad senkit sem tud képviselni. Még ha akarna, akkor sem tudna. Konkrétan: az előző ciklusban az ellenzék egyetlen törvényjavaslata sem ment át az országgyűlésen, a geci válasz helyett “kellemes karácsonyi ünnepeket” kívánt, sőt, a végén már oda jutottunk, hogy egy fontos bizottsági ülést is sikerült elszabotálnia a fidesznek – ügyrendi megoldással. És még csak meg sem volt a kétharmad.

  Az a megválasztott képviselő, aki ezek után átveszi a mandátumát és beül az országgyűlésbe, az egyszerűen hazaáruló. Mert legalizálja az orbáni diktatúrát. Hiszen aki nem teljesen hülye, az látja, hogy a választások nem egyenlő feltételekkel realizálódtak, hogy az aktuális választási törvény kizárólag a fidesznek kedvez, hogy a fidesz elképesztő hazugság cunamiba zavarta az országot. Ezeket legalizálni azzal, hogy valaki kizárólag a fizetéséért és a parlamenti büféért ül be a képviselői székbe – mert másra nm képes - arcátlanság azzal a választói többséggel szemben, akiket képviselnie kellene.

  Az a képviselő, aki felesküszik az alaptörvényre, a csirkefogó gazember – aki vagy nem tudja, mit jelent az eskü, vagy nem ismeri az alaptörvényt, vagy egyszerűen sík hülye. Vagy mind a három.
 3. 13
  rworse
  2018. április 11., szerda 08:46
  Axxtroll
  "Honnan szedte az ellenzék, hogy Magyarország külföldön történő folyamatos lejáratása, a szemétkedés, és a végeláthatatlan p@tkánymenet amit évek óta előadtak, az majd bejön a választópolgárnak ?"

  Hát, a szavazási eredmény mutatja, hogy az éppen ezt csináló Fidesz vastagon megnyerte.
 4. 12
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 16:30
  öregmedve

  nem csak erről szól a parlamenti munka. A törvénytervezeteket, államigazgatással kapcsolatos adatokat kapnak meg a pártok, amikhez máshogy nem jutnak hozzá.
  Egyszerű azt mondani, hogy az utolsó kapcsolja le a villanyt, de nálunk lesz sötét.
  (Juhász sikerességének a kulcsa az ötker korrupcióval szemben pl. az volt, hogy önkorm. képviselőként kikérhetett olyan iratokat, amikhez gyalog polgárként nem férhetett volna hozzá.)
 5. 11
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 16:26
  Azta! Axxtrót mindjárt berendelik a pártközpontba.
  Patkánymenetnek nevezte a cöfi-röfi vicsorgó mentét.
 6. 10
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 16:24
  bétom(2)
  És akkor mi lesz?
  Orbán már 98-ban megmondta, hogy a Parlament ellenzék nélkül is működik.
 7. 9
  rworse
  2018. április 10., kedd 13:50
  öregmedve
  Veszítenivaló annyiban van, hogy ha a házelnök azt látja, hogy a képviselői fizetések megvonása nem elegendő szankció, akkor elkezdenek az illetékesek egyre irdatlanabb büntetéseket kiosztani a éártokra és képviselőkre, hogy mégiscsak rábírják őket a biodíszletségre.
 8. 8
  rworse
  2018. április 10., kedd 13:45
  Azon, hogy a mai Országgyűlés a demokrácia látszata, a választások előtt kellett volna elgondolkodni. 2014-ben. Yoyo vesszőparipájával értenék egyet, miszerint, ha valamikor, akkor 2014-ben kellett volna bojkottálni, akkor nem kellett volna elindulni az oktrojált, új választási szisztémában. De nem a választási szisztéma a döntő, önmagában abban nincs semmi extrém, demokráciaellenes vagy alkotmányellenes. Ha jól csinálná az ellenzék, akkor az ellenzék tudná kihasználni a győztest nagyban jutalmazó rendszer előnyeit. Azzal van a baj, hogy még ha jól csinálná az ellenzék, akkor se tudná jól csinálni, hiszen a NER az országot a maga képére alakította, elfojtva a demokrácia lehetőségeit, tényezőit. Az elfojtás manapság is teljesedik tovább, de a zöme megtörtént 2010-11-ben, a NER létrehozatakor. AKKOR KELLETT VOLNA BOJKOTTÁLNI! Leginkább az erre hivatott magyar politikai erőknek, ezek segítségével nekünk, demokratáknak, mindezzel PÁRHUZAMOSAN (tehát nem helyettünk, hanem mellettünk) az Európai Uniónak!
 9. 7
  öregmedve
  2018. április 10., kedd 13:43
  Ha valaki szívesen hallgatja egy interpelláció vagy egyéb felszólalás után, hogy bukott ellenzékkel nem vitáznak és még jó ha el nem hajtják a búsba,ha valaki örül annak, hogy minden államtitkárocska odavághatja az arcába, hogy erről nem nyitok vitát és ha jó kedve van a padisahnak akkor a győztesek napjában többször is körberöhögik , no az üljön be.
  Akinek ehhez nincs gyomra az ne tegye.
  Igazán látványos és a külvilág felé hatásos üzenet valóban az lenne, ha a fideszeseken kívül senki nem ülne a parlamentben.
  Veszítenivaló ugyanis nincs.
 10. 6
  tiszapolgári
  2018. április 10., kedd 12:10
  A Gulyás Márton-i önkritika része lehetne az is, hogy aki az elmúlt néhány évet végighangoskodta a médiában és a köztereken, az a választási vereség után alig néhány órával ne akarja megmondani, ráadásul egy tévéműsorban, hogy mi legyen.
  Azt javasolnám, hogy várjon két-három napig, amíg kitisztulnak a fejek, hátha másoknak is lesz olyan mondanivalójuk, amit meg lehetne fogadni. Nem hiszem, hogy a pártot, amelyikre listán szavaztam, a Fidesszel való együttműködéssel lehetne vádolni, kíváncsi vagyok, hogy ők mit gondolnak az ellenzék előtt álló lehetőségekről.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...