Hadházy: Schiffer András és Sallai Róbert Benedek perrel fenyegette a visszalépő LMP-seket

  • narancs.hu
  • 2018. április 9.

Választás 2018

Elég kemény interjút adott a zöld párt leköszönő társelnöke a 24.hu-nak.

„Visszalépni csak az egyéni képviselő tud, nincs olyan, hogy a párt megmondja. Ráadásul Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek. Ez persze nyilvánvalóan képtelenség, és az elnökség nagy többséggel le is szavazta ennek lehetőségét. Azonban sok jelöltünk mégis tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét” – így magyarázta Hadházy Ákos, az LMP tegnap este lemondott társelnöke, miért nem léptek vissza több, az ellenzék számára nyerhető budapesti választókerületben.

Hadházy: Schiffer és Sallai sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek

Most a Fidesz kétharmadáról beszélünk. Pedig nem erről kellene beszélnünk, ha az LMP öt olyan budapesti körzetben – de akár közülük csak egyben vagy kettőben – visszavonta volna jelöltjét, ahol szoros küzdelemben végül a kormánypárt jelöltje nyert.

Hadházy a 24.hu-nak arról is beszélt, hogy fideszesek pénzzel is megkörnyékeztek ellenzéki képviselőjelölteket, csak hogy elkerüljék a visszalépéseket. Neveket itt nem mondott Hadházy.

Az interjúból kiderül még az is, hogy Hadházy még reménykedik Szél Bernadett budakeszi egyéni győzelmében (és ezzel a kétharmad megakadályozásában), a listán megszerzett parlamenti mandátumáról pedig egyelőre nem mond le.

Figyelmébe ajánljuk