Orbán Viktor szerint több tiszteletet adunk a nőknek, „mint ami kijár”

  • narancs.hu
  • 2018. március 25.

Választás 2018

Még egyszer tehát: „sőt, többet is, mint ami kijár”.

A kormányfő szerint a terrorveszély fokozódása és a közbiztonság romlása összefügg a migrációval.

Hát, nyilván.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorlás veszélybe sodorja az európai kultúra egyik sarokkövét, a női egyenjogúságot

„Az egész európai kultúra a nők egyenjogúságára épül, ez a sarokköve” – mondta Orbán Viktor. Mindig megadjuk a nőknek kijáró tiszteletet, „sőt, többet is, mint ami kijár”.

Ezt mondta.

És ez most a migránsok miatt veszélyben van.

Orbán kijelentette, hogy Magyarország álláspontja szerint a kontinens megtelt, a határokat meg kell védeni, a migránsokat pedig Európán kívül kell tartani. Ugyanis ha megszűnik az illegális migráció, nem lesz kiket szétosztani, és ezzel a kvótavitáktól is megszabadulna az EU.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Brüsszel az európai pénzek jelentős részét a migránsokra akarja költeni. Az új uniós előterjesztés szerint pedig Magyarországra már az első körben 10 ezer migráns érkezne.

Az ehhez előírt fejenkénti 9 millió forintos ellátás pedig tönkretenné a nehezen elért gazdasági eredményeket, vagyis nemcsak kulturális okokból nem szabad migránsok tízezreit küldeni egy-egy tagállamba, hanem azért sem, mert meghaladná az országok teherbírását.

De Orbán nem hagyta el a sorosozást ezúttal sem.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk