Schilling Árpád: Veres András elmehet a picsába

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 25., 19:22
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Senki a világon ne érezze magát bűnösnek azért, mert hisz a tudományban, és gyereket szeretne.

Schilling Árpád is kiakadt Veres András püspök nemrég széles körben ismertté vált közlése miatt, miszerint a mesterséges megtermékenyítés semmilyen formája nem fogadható el a katolikus egyház számára, mert az bűn.

A lombikbébiprogram mindenképpen bűn, állítja Veres András püspök

Nem járható út az élet továbbadására. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke már augusztus 20-i ünnepi beszédében beleszállt a kormányba a lombikbébiprogram szélesítése miatt. A keresztény értékrend szerint a törvénykezés nem megfelelő, erősítette meg most Veres az állítását a Magyar Nemzetnek.

A kormány részéről Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár gyorsan ennek ellenkezőjét közölte, miszerint a kormány támogatja a lombikprogramot, a jövőben még inkább, mint eddig, mert a lombikprogram a gyermektelen párok számára óriási lépést jelenthet, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek.

A kormány támogatja a lombikprogramot, akkor is, ha a katolikus vezetők sötétebbje szerint ez bűn

Erre mit lép a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke? A kormány álláspontja az, hogy a lombikprogram a gyermektelen párok számára óriási lépést jelenthet, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek – jelentette ki Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteken Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre reagálva.

Schilling reakcióját a Facebookon tette közzé, amit teljes terjedelmében, változtatások nélkül közlünk:

A Magyar Katolikus Egyház hivatalos álláspontja szerint bűnös az, aki részt vesz a lombikbébi programban. Ha a természet (vagy a Jóisten) hatására nem tudsz úgy gyereket vállalni, ahogy szeretnél, akkor hiába áll azon a szinten a tudomány, hogy ezt orvosolja, BŰNT KÖVETSZ EL, és ezért nem részesülhetsz az egyház áldásában, tulajdonképpen pokolra kerülsz.

Én nem hiszek sem pokolban, sem a katolikus egyházban, de mivel ez a képződmény egy államilag súlyos milliárdokkal támogatott intézmény, állampolgárként felháborít a viselkedésük. Megint beleszólnak valamibe, amihez nem értenek, megint nehezítik az emberek életét, megint mérgezik a közéletet a sötétségükkel. Ha van Isten, akkor azt miért zavarja, hogy hívei boldogok? Hol olvasható az, hogy Isten tiltja a tudományt és a fejlődést? Veres András, gondolom, autóval közlekedik, amivel rendre szennyezi Isten szent levegőjét. Veres András, ha tornacipőt hord, akkor nagy valószínűséggel Ázsiában gyártott cipőt hord, és ezzel is hozzájárul szegény emberek kizsákmányolásához. Veres András mint keresztény asszisztál a menekülő emberekkel szemben embertelen kormány propagandájához. Veres András és a katolikus egyház számára problémát csak az jelent, hogy vannak emberek, akik gyereket szeretnének, és ehhez segítségül veszik a kortárs tudomány eszközeit.

Hol van az elfogadás, a megbocsátás, a SZERETET? Hol van bármi, amiért ennek az egész kereszténységnek értelme volna? Veres András „minden formájában” bűnös. De mindez nem is érdekes. Én csak azt szeretném, ha senki, de senki a világon nem érezné magát bűnösnek azért, mert gyereket szeretne, és mert hisz a tudományban! Veres András meg elmehet a picsába!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 25., 19:22
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Cheyenne
  2017. augusztus 25., péntek 20:09
  Kedves szerző, kicsit ösmerni kellene a szent iratokat, és akkor nem bárgyún számonkérni a szeretetet. A megbocsátás csak annak jár aki megbánja a bűnét (elismeri azt). Elfogadás, ilyen fogalom nincs az Újszövetségben. Éppen arról szól, hogy aki nem Istent, Krisztust hiszi, az ellenség, pusztuljon. A szeretet a keresztényeket illeti. A Sátán gyermekeit, eretnekeket, ebionitákat gyűlölni kell.

  Szóval ha Veres András menjen a picsába (amivel egyetértek), akkor a katolikus egyháznak is mennie kell a katolikusokkal együtt. S még akko is, ha olyan felületes hülyék, hogy azt sem tudják, miben hisznek..
 2. 2
  galambocskám
  2017. augusztus 25., péntek 20:31
  Ezt olvastam.

  A kifinomult, éteri, szuperintelligens ellenzéki értelmiség kifejezésmódja semmivel sem marad el a bayerzsóti féle életműtől.

  A hülyeség is azonos méretű csak más irányultságú.
 3. 3
  szegedi789
  2017. augusztus 25., péntek 20:49
  Galambocska,
  igazgassa már meg a szemüvegét, miket olvas?, háát, mikor szólt volna fel szenvedő/bánatos embertársai érdekében $ zsolti $ ?????
  Mikor bííízta volna meg ilyennel a fidesz nevezetű munkáltatója ???
  Mondjon már példákat!

  Kár, hogy lib. és bal oly' finoman bánt átmentett kádárista egyházzal, amely még III. Köztársaság születésénél is ellene ágált belügyi útmutatás alapján ... Jó szent horngyusziéktől nem is várhattunk mást ...
  De hogy mindig sz@rni kelljen ettől az álszent, molyrágta, hazug bandától...

  (És félreértés ne essen, ezt nem a hívőkről írtam !)
 4. 4
  szegedi789
  2017. augusztus 25., péntek 20:50
  jav.:szólalt volna fel
 5. 5
  pokrocz
  2017. augusztus 25., péntek 21:10
  kösz Árpi legalább Te szopasd őket....
 6. 6
  Undeekaa
  2017. augusztus 25., péntek 23:56
  Kedves Cheyenne, valóban ismerni kéne a szent iratokat az eszmefuttatás előtt, ezért javaslom a következő linkre kattintson:http://szentiras.hu/SZIT/Lk6,27-38

  Nektek, akik hallgattok, ezt mondom: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót gyűlölőitekkel
  Lukács, 6. 27-36
 7. 7
  rworse
  2017. augusztus 26., szombat 05:50
  Cheyenne, 1

  A szent iratokra bármilyen formában is hivatkozni demagógia, mert bármely kérdésről, amelyet szóbahoznak, egyik oldalon ezt mondják, másik oldalon azt, harmadkk oldalon emezt, negyediken amazt, és néha az ötödiken található valami szellemi umami is. Tehát a szent iratok ismeretére se kéne apellálni, mert aki ismeri őket, az látja, hogy nincs mire korrektül hivatkozni belőlük, akkora katyvasz.
 8. 8
  rworse
  2017. augusztus 26., szombat 05:52
  Természetesen igaza van Schillingnek, a középkorian sötét Veres elmehet a picsába.
 9. 9
  Cheyenne
  2017. augusztus 26., szombat 07:37
  @rworse:
  persze! De az egyház, a hit, a hívek erre hivatkoznak, ez hitük alapj. Schillingnek teljesen igaza van, de ipeg arra akartam felhívni a figyelmét, hogy szeretet elfogadás, megbocsátás, mindezek korlátozott érvényűek a svédasztalon..

  @undeekaa
  a kevélység bűnébe esve: olvasom én azokat eredetiben is.. De a lényegről:
  Undika kedves, értem én ezt a keresztény bárgyúságot, hogy gyorsan nyomatunk egy idézetet Jézuskától, ez a technika: a szövegekből svédasztalt csinálni, és szemezgetni, és elhallgatni a többi részt. Nem cáfol semmit, mert minden állítása Jahve, az úr híveire vonatkozik (Jézus magát a zsidóságon belül értelmezte csak, de ezt hagyjuk Pál csavart egyet a dolgon). Összefüggő olvasást ajánlanék: János evangéliuma no meg Apokalipszise. Jézusunk bíróként lép elénk az utolsó ítéletkor, véres köpenyben pallossal, és aki nem bánta bűneit, eretnek, a sátán cimborája, pogány vagy más istent imád, (netán lombikos), azokat irgalmatlanul pokolra küldi.

  vagy egy szelídebb, ideillőbb jelenet, hátha tetszik érteni). Jézusunk vándorolgat, enni akarna egy gyümölcsfáról. ám az terméketlen, nem termett gyümölcsöt. Ezen felbőszül prófétánk, és egy varázsmozdulattal elszárítja a fát. Mi volt a bűne? terméketlen volt. ahogy a lombikosok is.

  A test, a hús (szárksz) csak isten jóváhagyásával teremtődhet (fogantatás), akkor jogosult, hogy részesüljön az isteni lélekből (pneuma), a tapasztalatból életből szerzett szelleme mellé (pszükhé). Ezért, aki beavatkozik isten dolgába, az bűnös a sátán cimborája: ezért tiltakoztak a kotongumi ellen, ezért nem engedték elvetetni a megerősakolt nők magzatait, és ezért tiltakoznak a lombik ellen.

  Az egyház (ekklészia) a hívőkkel együtt alkotják Krisztus testét. Egy igazság, egy hit. Aki kívül van, az bűnös, pokolra kerül. Ebben tetszik hinni, még ha tudatlanságból nem is tetszik tudni ezt.

  Az egyház, a szeretetre, elfogadásra, megbocsátásra hivatkozva már Pál korától kezdve tüzzel-vassal írtott mindent és mindenkit, aki mást mert mondani gondolni, mint az egy igazság. amíg hagyták neki. Veres a kereszténység tényleges arcát villantotta ki.

  Benjamin Franklin mondta: A világítótornyok fontosabbak a templomoknál. Az egyház sötétsége változatlan. Híveik bárgyúsága csak táplálja ezt.
 10. 10
  Cyrano
  2017. augusztus 26., szombat 07:50
  Jaj Undeekaa, én is követem Krisztust és azt mondom: az "az vesse reá az első követ" - aki nem fél, hogy orcán tenyerelem.

  Valamint: mesélne nekem arról, hogyha a lombikprogram azért elutasítandó "..a mert a mesterséges megtermékenyítés semmilyen formája nem fogadható el a katolikus egyház számára, mert a gyermek nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan," mi a búbánatos franc van Szűz Máriával? Akkor most Veres szerint ő is fúj-fúj? Már nem vagyunk Mária országa? Csak nem Szent Orbánnak leszünk felajánlva az egyház által?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk