80 százalékos kedvezménnyel sem kell a kutyának se jegy a 100 millával dotált kurzusdarabra

  • narancs.hu
  • 2016. június 5.

Villámnarancs

Hiába a tűzijáték: röhejesen és szánalmasan süllyed el az 56-os emlékév zászlóshajója.

A 25 ezer forintos jegyeket 5 ezerért, a 30 ezer forintosokat 7 ezerért vesztegetik Koltay Gábor tudományos állami összegekkel kibélelt és a Hősök terére megálmodott parádéjára a Bónusz Brigádon e címmel: Kedvezményes belépő az "Itt élned, halnod kell" című történelmi rockmusicalre a Hősök terén 77-80% engedménnyel.

false

 

Fotó: www.bonuszbrigad.hu


De sajnos a kérelmezők még annak hatására sem tolonganak, hogy a hirdetési oldalon napok óta szerepel, hogy vásárolj, mert éjfélkor levesszük ezt a hihetetlenül kecsegtető ajánlatot, s akkor majd nézheted harmicér' vagy a tévében. Aztán persze mindig hosszabbítanak még egy kicsit, még egy kicsit...

Most hagyjuk is, hogy milyen fokú orcátlanság 30 ezer forintot elkérni egy fáradt és többszörösen lebőgött veteránokból (Vikidál Gyula, Varga Miklós, Demjén Rózsi, Nagy Feró, satöbbi) verbuvált alakulat nosztalgia-estjére. Beszéljünk inkább arról, hogy a csudába lehet egy a felszabadulásunk (igen, április 4.) 40. évfordulójára írt komcsi kurzusmű ma 56-os, fideszes kurzusmű. Vagy inkább ne beszéljünk arról sem, mert már megírtuk, és önmagában is elég nagy szégyene ennek az országnak.

S azzal sem nagyon nyugtathatjuk magunkat, hogy legalább nem nézi a kutya sem, mert hótbiztos, hogy kivezénylik rá az iskolásokat. Hisz azt megtanulhattuk, hogy a gyerekeinkkel is szemrebbenés nélkül szórakoznak.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.