A Fidesz-frakció csodafegyverével már tavasszal felzárkózunk Ausztriához és Németországhoz

  • narancs.hu
  • 2015. február 15.

Villámnarancs

50-60 évnyi lemaradást egy nappal behozni, ilyet csak mi tudunk, magyarok. Pontosabban élcsapatunk, a Fidesz. Lesz itt minden: gazdasági csoda, fogyasztás, turizmus, fellendülés.

Ma – stílszerűen, vasárnap – közleményt adott ki a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja. Már a címe is nagyon sokat ígér: „Több szabadidőt, élénkebb gazdaságot hoz a vasárnapi pihenőnap”.
Tehát ahhoz, hogy végre ránk köszöntsön a Kánaán, csak be kell csuknia vasárnap a multiknak, ahogy az a jobb helyeken már prímán be is vált: „Ahogy az Ausztriában, Németországban is megtörtént már.”

S hogy mi minden jót hoz majd e nagyszerű kezdeményezés? Nos, azzal sem bánik szűkmarkúan a Fidesz-frakció: növekedik a fogyasztás (a zárva tartástól, nyilván), növekedik a belföldi turizmus (világos, vasárnap le kell utazni a nagyihoz, ha tojásra van épp szükséged), gazdagodik a szabadidőipar, hízik a vendéglátás… Miközben a kereskedelmi dolgozók többet pihenhetnek és – most kapaszkodjon meg mindenki! – többet is kereshetnek.

Most akkor hagyjuk a szokásos mantrát, hogy ezek megint mindenkit hülyének néznek, azt meg pláne felejtsük el – rút demagógia, brrr –, hogy hányan vesztik el a munkájukat e miatt az ostobán protekcionista intézkedés miatt, csak gondoljunk bele a szédítő lehetőségbe!
Ha a zárva tartással többet lehet keresni, akkor ne csupán vasárnap, inkább tartsanak zárva mindennap, s a kereskedelmi dolgozók mindegyike egy Krőzus lesz, s nem mellesleg időmilliomos is. Az ország meg lekörözi a fenébe nem csak Ausztriát, Németországot, de még Svájcot és a marslakókat is.

Figyelmébe ajánljuk