A Heineken basztatása tökéletesen jelzi az állam feladatainak félreértését

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 14., 13:45
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A vörös csillaggal fognák meg a hollandokat.

Kezdjük egy rövid MTI-idézettel Kósa Lajos és Halász János mai sajtótájékoztatójáról.

A tájékoztatón szóba került az a Semjén Zsolt (KDNP) és Lázár János (Fidesz) jegyezte, már a Ház előtt lévő előterjesztés, amely megtiltaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú felhasználását. Halász János a Heineken érintettségét és az időzítést firtató kérdésre azt közölte: az indítvány célja, hogy „a vizuális környezetünket ne szennyezzük tovább” önkényuralmi jelképekkel.

false

 

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A Heineken is valóban érintett, de ezt „a sört senki nem akarja betiltani természetesen, a címkén lévő vörös csillagról van szó” – mondta. Megjegyezte, hogy a San Pellegrino termékeinek csomagolásán is ugyanez a jelkép látható.

A szóvivő igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy szerinte a törvény megáll-e majd a nemzetközi színtéren.

Lefordítjuk. Kormányunk a nacionalista érzelmekre és a multiellenességre rájátszva nem pusztán véleményt nyilvánít két magánvállalkozás – az Igazi Csíki Sör és a Heineken – román és európai hatóságok előtt zajló védjegyvitájában, de nyíltan revolverezni kezdi az egyik felet. Törvényalkotással.

Azt már csak halkan tesszük hozzá, hogy a strasbourgi bíróság a vörös csillag köznapi – azaz nem kereskedelmi vagy művészeti – használatának tiltása miatt is többször megbüntette Magyarországot. Akkor hosszabbítsuk meg Bicskéig, szívjon csak a magyarellenes rohadt multija is!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 14., 13:45
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7 pokrocz
  pokrocz
  2017. március 16., csütörtök 20:18
  Red StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed StarRed Star
 2. 6 rworse
  rworse
  2017. március 15., szerda 08:22
  No igen, a vöröscsillag előtt a keresztet kellett volna betiltani, meg a félholdat, és akkor rendben is lennénk.
 3. 5 Rumata
  Rumata
  2017. március 14., kedd 23:18
  Semjén Zsolt és Lázár János hülyeségével azonban van egy apró hiba: már sok éve uniós szinten született bírósági határozat arról, hogy az ötágú vörös csillag nem önkényuralmi, hanem munkásmozgalmi szimbólum.

  A hülye jobberek ezen az alapon inkább a keresztet tiltsák be, mivel az egész Európában egy évezreden keresztül a vallási terror és katolikus királyságok önkényuralmi szimbóluma volt.

  Milliókat kínoztak halálra és végeztek ki a keresztény egyházak vallási önkényuralma alatt, és a kereszt a keresztény egyházak kizárólagos szimbóluma volt.

  Tehát várjuk, mikor tiltja be Semjén és Lázár a keresztet, mint önkényuralmi szimbólumot.
 4. 4 Hofipisti
  Hofipisti
  2017. március 14., kedd 22:23
  A kötözködés, a kollégiumi kib@szósdi a lételemük. Ez is jelzi, hogy mennyire szükséges a jellemformálásban is egy tisztességes munkahely. Hiányát pedig egy ország, avagy talán több is "élvezi".
 5. 3 szegedi789
  szegedi789
  2017. március 14., kedd 20:59
  Most akkor vonuljunk illegalitásba, Lenin elvtárs, sört inni ? ? ?
 6. 2 Cheyenne
  Cheyenne
  2017. március 14., kedd 18:03
  A Heineken vagy a BL vagy az EL hivatalos támogatója. Javaslom, a közvetítéseket is azonnali hatállyal tiltsák be. Szotyizni úgyse jó a tévé előtt a szőnyegre. Bár Anikó asszony biztos lelkesen söprögetne..
 7. 1 rworse
  rworse
  2017. március 14., kedd 17:12
  Abszurd isz tán?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk