A Heti Válasz Orbántól kér buldózereket a Ligetbe

  • narancs.hu
  • 2016. július 13.

Villámnarancs

A seggnyalás rafináltnak gondolt, ám elég szimpla esete.

Miniszterelnök úr, indítsa a buldózereket a Ligetben! MOST! – hördül bele a köznyilvánosságba már a címében is a Heti Válasz, hogy alant aztán megismételje teljes egészében a fordulatot, úgy is mint slusszpoént.

A szerző előbb a különböző rendű és rangú kormányellenes civilpróbálkozásokba törli bele a lábát, majd rátér a Ligetre, ahol valamiféle „hisztis hepciáskodás” folyik éppen. Hogy mindez miben is nyilvánul meg, kapaszkodjunk meg, egy dalban, amit „Komáromy Gergely, alias Gregory G Ras” énekel el egy videón.

A szerzőben a dal meghallgatása után „ötlik fel”, hogy a miniszterelnök segítségét kérje. A szerző ironizál, már a maga módján, szintjén. Iróniájának mélyebb értelme kábé az lehet, hogy ő aztán minden hatalmi önkény legádázabb ellenfele, s minden fát öntestivel nevelne csemete korától a terebélyesedés legvégső fázisáig, csak hát ha közben ilyen lekvárzsibbasztó csasztuskákkal traktálják félcédulás alakok, akkor inkább jöjjenek a buldózerek. Miniszterelnök úr, küldje már azokat a buldózereket, hogy legyen ennek a macskazenének vége. Vagy esetleg tessen a miniszterelnök úrnak énekelni valami szépet az épülésünkre.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?